• Jedinstveni proizvodi pančevačkih „Ruku“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Od avgusta na domaćem tržištu mogu se naći unikatni cegeri koje proizvodi pančevačko Socijalno preduzeće „Ruke“, u čiji rad se redovno uključuju korisnice Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

    Sa test proizvodnjom: krojenjem, šivenjem, štampanjem i vezom cegera se počelo aprila ove godine, a trenutno se proizvode i prodaju cegeri od pamučnih materijala sa štampom i cegeri od kepera u boji, na kojima su ručnim radom izvezeni različiti motivi ovog Udruženja, kao i poruke koje su namenjene prevashodno ženama.

    „Sredstva od prodaje koriste se za jačanje kapaciteta žena kroz razne edukacije koje za cilj imaju podizanje samopouzdanja, ali i sticanje znanja i veština koje će ženama pomoći da postanu konkurentne na tržištu rada“, izjavila je za naš portal zastupnica Udruženja „Ruke“ Dragana Jeminović dodajući i da sve žene koje su direktno uključene u proces proizvodnje imaju zaradu od svakog prodatog artikla, kao i da se prihod takođe koristi i za radnu terapiju korisnica Sigurne kuće Pančevo.

    Za osobe sa iskustvom porodičnog nasilja podjednako su važni kako pravna zaštita i psihološka podrška, tako i ekonomska nezavisnost pa se, prema Draganinim rečima, u Prihvatilištu osnaživanje žena u tom smislu razvijalo kao programska aktivnost upravo zbog prepoznavanja potreba žena za radnim angažovanjem i sticanjem sopstvenih prihoda, kao i njihovim otvorenim i jasnim ispoljavanjem stava da se u nasilne zajednice ne bi vratile ukoliko bi mogle same da izdržavaju sebe i svoju decu.

    Socijalno preduzeće „Ruke“, osnovano 2018. godine u okviru projekta ONAsnaživanje Fonda B92, ima u planu i proširenje proizvodnje i predstavljanje novih kolekcija proizvoda, poput jastučnica, podmetača za sto, servieta i drugih prozivoda iz asortimana tzv. kućnog tekstila.

    Unikatne i moderne proizvode iz trenutno aktuelne kolekcije možete nabaviti preko facebook ili instagram stranice Ruku, ili putem mail-a [email protected].

    Od avgusta na domaćem tržištu mogu se naći unikatni cegeri koje proizvodi pančevačko Socijalno preduzeće „Ruke“, u čiji rad se redovno uključuju korisnice Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo