• KATARINA BANJAI: U Pančevu nema vetra da oduva čestice smoga

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vazduh nije ništa zagađeniji u odnosu na prethodne godine u ovom periodu, ali je problem što nema vetra, pa se materije ne razblažavaju, izjavila je za „Dnevnik” članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine Katarina Banjai.

    Kako je dodala, suspendovane čestice zbog individualnih ložišta, saobraćaja i industrije doprinose da kvalitet vazduha u našem gradu bude treće kategorije, ali isto važi i za druga veća mesta u Srbiji.

    Dnevnik još navodi da je Pančevo prethodnih godina podosta ulagalo upravo u rešavanje tih problema subvencionisanjem gasnih priključaka lokalnom stanovništvu, za šta je godišnje izdvojeno 5,5 miliona dinara.

     

    Vazduh nije ništa zagađeniji u odnosu na prethodne godine u ovom periodu, ali je problem što nema vetra, pa se materije ne razblažavaju, izjavila je za „Dnevnik” članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine Katarina Banjai.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]