Društvo

Kazne za sneg i led na trotoaru i do 60.000 dinara

Pančevo, Pon, 16/01/2017 - 14:59
Vladimir ĐokovićTokom ledenog talasa saobraćajni i komunalni inspektori Grada Pančeva radili su u dve smene. Na sednici gradskog štaba za vanredne situacije sekretar za inspekcijske poslove Milovan Ćirović ocenio je da su gradska javna komunalna i javno preduzeće ispunili svoje obaveze.

Što se neočišćenih trotoara tiče Ćirović je naglasio da je komunalna inspekcija do sada upozoravala ali da će početi i da sankcioniše fizička i pravna lica koja nisu očistila trotoare bilo ispred kuća bilo ispred lokala i firmi. Kazne su od 10.000 dinara za fizičko lice pa do 60.000 dinara za pravno lice.

- Najveći problem su staračka domaćinstva gde nema mladih da očiste trotoare ispred kuća. Kao i poslovni objekti koji nisu u radu. Primenićemo gradsku odluku i davati nalog “Higijeni” da očisti takve prostore a da to naplati od vlasnika objekata koji svoju obavezu nisu izvršili, najavio je Ćirović.

Gradonačelnik Saša Pavlov, ujedno i komandant štaba za vanredne situacije, zatražio je da se u slučaju staračkih domaćinstava angažuje “Higijena” da očisti trotoare i da se to uradi bez naknade. A da se pravna lica sankcionišu.

Ćirović je podsetio građane da je bezbedno uklanjanje ledenica njihova obaveza. I pozvao ih da se ako već ne mogu sami za pomoć obrate komunalnoj inspekciji, Gradskoj stambenoj ageniciji, ili vatrogasno spasilačkoj jedinici.

Milovan Ćirović
milovan_cirovic.jpgMarketingNajnovije vesti