Društvo

Kiša neprestano pada, Srbija u pripravnosti

Izvor: 
Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Pon, 02/05/2016 - 11:19

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, pozvala je, zbog najavljenih velikih padavina, preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava.  

S obzirom da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji, Mihajlović je pozvala nadležna javna preduzeća i agencije da preduzmu sve plansko-preventivne mere i budu spremne da reaguju u skladu sa razvojem situacije.  

U resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su javno preduzeće “Putevi Srbije”, “Koridori Srbije”, železnička preduzeća “Infrastruktura železnica Srbije”, “Srbija kargo” i “Srbija voz”, Direkcija za železnice, Saobraćajni institut CIP, Institut za puteve, Agencija za bezbedost saobraćaja. Takođe uključuje i Aerodrom Nikola Tesla, kompanije “Er Srbija” i “JAT Tehnika”, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA, kao i lučke kapetanije, Agenciju za upravljanje lukama, Direkciju za vodne puteve, Upravu za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravu za transport opasnog tereta i Građevinsku direkciju Srbije.Marketing

Najnovije vesti