• Kisić u Pančevu: Poboljšavamo kvalitet života osoba sa invaliditetom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarka za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević posetila je danas Pančevo gde je prisustvovala svečanom potpisivanju ugovora o dodeli kombi vozila koje će moći da koriste 24 udruženja iz Južnog Banata.

    Ugovor su potpisali kompanija Mocart kao donator i Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Pančevo.

    „Većina nas koja nema nikakvih problema u svakodnevnim životnim aktivnostima nije ni svesna sa kolikim brojem barijera se osobe sa invaliditetom svakodnevno susreću“, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je to ministarstvo od 2019. godine pokrenulo niz aktivnosti pod sloganom „Srbija bez barijera“.

    Ona je dodala da se svakodnevno ulaže trud da se ruši jedna po jedna barijera i da se svim građanima obezbedi jednaka pristupačnost.

    „Kada smo pre više od godinu dana sagledavali koje su osnovne potrebe, uočili smo da bi upravo nabavka kombi vozila prilagođena osobama sa invaliditetom poboljšala njihov kvalitet života“, rekla je Kisić Tepavčević.

    Uspelo se zahvaljujući kompaniji Mocart, koja je, kaže, pokazala da je društveno odgovorna firma.

    „Ovo vozilo će moći da koristi i 24 udruženja iz osam opština Južnog Banata“, rekla je Kisić Tepavčević.

    Ministarstvo, prema rečima Kisić Tepavčević, kontinuirano podržava rad ovih udruženja, kojima je tokom tekuće godine opredelilo više od 27 miliona dinara.

    Tokom posete Pančevu, Kisić Tepavčević je razgovarala sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem i obišla je izložbu „Zajedno stvaramo buducnost“ udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije grada Pančeva.

    Ministarka za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavcević posetila je danas Pančevo gde je prisustvovala svečanom potpisivanju ugovora o dodeli kombi vozila koje će moći da koriste 24 udruženja iz Južnog Banata.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo