Planirano je da spomenik Knićaninu bude postavljen na platou ispred Gradske uprave

Dva miliona dinara predviđena za spomenik Skupština grada preusmerila je na otklanjanje posledica nevremena

Knićanin odložen ne i otpisan

Pančevo, Sre, 13/07/2016 - 13:48
Vladimir Đoković


PANČEVO, 13. jul - Ideja da spomenik Stevanu Petroviću Knićaninu bude postavljen na platou ispred Gradske kuće, neće biti realizovana još neko vreme.

- Dva miliona dinara u budžetu grada predviđena za ovu namenu na predlog Gradskog veća Skupština grada preusmerila je na otklanjanje posledica koje je grad tokom juna izazvao u Pančevu – potvrdio je član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar.

Interesovalo nas je hoće spomenik Knićaninu čije je postavljanje prvobitno najavljivano još za Sretenje, državni I verski praznik koji je prošao februara ove godine, biti postavljen do kraja 2016. Godine.

- Sva dokumentacija je pribavljena. Što se novca tiče možda će biti još nekih rebalansa do kraja godine. Videćemo. Podsećam da je postavljanja spomenika Knićaninu samo deo većeg zahvata planirane modernizacije trga - objasnio je Nemanja Rotar.

Poznato je da je posle javnog konkursa izabrano umetničko rešenje spomenika Knićaninu. Spominjalo se i da je u međuvremenu spomenik već napravljen.

- Spomenik nije ni počeo da se pravi. Nije ni ugovor potpisan. Praktično je realizacija odložena ali se od nje nije odustalo – zaključuje Nemanja Rotar.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti