Gradski park Pančevo
Društvo

Koliko su zelenila Pančevci dobili posle najnovijeg uređenja Trga kralja Petra

Izvor: 
013info Sre, 27/01/2021 - 09:46

Rekonstrukcija dela Trga Kralja Petra I obuhvatila je uređenje zelenih površina na preko 600 kvadratnih metara, od čega novoformirana površina zauzima oko 90 m2, navodi se u informaciji koju je portal 013info.rs dobio od JKP „Zelenilo".
 
"Postojeća stabla koprivića u drvoredu, na novoizgrađenom šetalištu, sačuvana su  podizanjem žardinjera oko stabala. One omogućavaju da koren stabla ostane na istoj visini kao pre rekonstrukcije. Prilikom uređenja,  posađeno je 20 komada već odraslih, desetogodišnjih stabala ukrasnih vrsta  - piramidalne bukve, ukrasnog graba, spiralno i kuglasto formiranih čempresa", navodi Zelenilo.
 
Dodaje se da je na novoj površini postavljen je i sistem za zalivanje koji će obezbediti dovoljno vlage biljkama u sušnom periodu godine.
 
"Pored drveća, na zelenim površinama,  formirane su kompozicije sačinjene od ukrasnog šiblja,  perena, ukrasnih trava  i cveća, a postavljeno je oko 600 m2 busen trave. Uz novoizgrađene staze, uz zgradu Gradske uprave, raspoređeno je 30 novih žardinjera  a  sadni materijal u njima čine  tuje, aukube, kalune, ukrasne trave i cveće", navodi Zelenilo u odgovoru. 
 
Interesovalo nas je i ozelenjavanje ulica Zmaj Jovine i Njegoševa a iz Zelenila portalu 013info.rs odgovoreno je da Zelenilo nema informacija o novim zelenim površinama na tim prostora i navedeno da je naručilac projekata za ove ulice Grad Pančevo.
 MarketingNajnovije vesti