• Koncert „Šapa ruci“ posvećen napuštenim životinjama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 23. jun – Muzička škola „Jovan Bandur” u dogovoru sa Društvom prijatelja životinja „Ljubimci” organizovala je humanitarni koncert, u sredu, 22. juna, s ciljem da se pomogne i sakupi novac za sterilizaciju napuštenih životinja. Na koncertu su učestvovali tenori Siniša Radin i Igor Kurtz, Maša Cucić, violina i Ognjen Babin, harmonika. 

    Koncert „Šapa ruci” je organizovan na inicijativu profesorke Jelene Olćan i Ljiljane Radosavljević i Đačkog parlamenta Muzičke škole. Kako profesorka Radosavljević kaže, muzičari su inače veoma osetljivi na probleme u društvu, pa su i ovu prilku iskoristili da spoje ono čime se bave, muziku i umetnost sa onim što takođe vole, a to su životinje. 

    Predsednik Društva prijatelja životinja „Ljubimci” Ivan Kurajov zahvalio se svima koji su podržali ovu ideju i projekat i izrazio nadu da će ovi koncerti postati tradicionalni i da će učenici i sledeće godine poželeti da organizuju nešto slično.

    „Drago mi je da imamo ovako dobru i pametnu decu, koja su izrazila želju da zdušno podrže nešto što mi radimo već dugi niz godina, a to je sterilizacija životinja u ovom slučaju, a kasnije to može biti i realizacija nekih drugih projekata. Zahvaljujemo se i učesnicima koncerta, koji su dali svoje vreme i na taj način mnogo pomogli”, rekao je Kurajov i dodao:

    „Ova manifestacija je obeležila 20 godina našeg rada. Mi postojimo od 1996. godine i aktivno radimo na rešavanju problema napuštenih životinja. U tome su nam pomogli svi naši volonteri, aktivisti i građani. Svima smo veoma zahvalni. Mi imamo našu misiju koju nastavljamo. Zahvaljujemo se i nadamo se da ćete nas i dalje podržavati.”

    Učenici Muzičke škole i članovi Đačkog parlamenta rekli su da su na ovu ideju došli ugledajući se na svoje profesore koji su dosta angažovani u ovoj oblasti.

    „Oni su nam dali do znanja da je Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” u problemu, pa smo mi odlučili da im pomognemo. Ovo je samo početak, planiramo nove koncerte i u sledećoj sezoni”, rekla je Teodora Bagaš članica Đačkog parlamenta. 

    Za vreme prethodnog koncerta koji je održan 25. maja, ispred Muzičke škole „Jovan Bandur” udomljeno pet štenaca i prikupljen novčani prilog. Novac koji je sakupljen od ulaznica biće upotrebljen za sterilizaciju napuštenih pasa i mačaka.  

    M. M. Veličković

    PANČEVO, 23. jun – Muzička škola „Jovan Bandur”, u dogovoru sa Društvom prijatelja životinja „Ljubimci”, organizovala je humanitarni koncert, u sredu 22. juna, s ciljem da se pomogne i sakupi novac za sterilizaciju napuštenih životinja. Na koncertu su učestvovali tenori Siniša Radin i Igor Kurtz, Maša Cucić, violina i Ognjen Babin, harmonika. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo