Društvo

KOVIN: Učenici “Zmajeve” škole i ove godine u akciji "Sat za našu planetu"

Izvor: 
013info Pet, 25/03/2022 - 14:27Učenici “Zmajeve” osnovne škole i ove godine uključili su se u najveću svetsku akciju za zaštitu prirode "Sat za našu planetu".

 “Kako se sama akcija odvija subotom uveče isključivanjem dekorativnih svetala koje škola nema i u vreme kada škola ne radi, učenici su svoj doprinos dali tokom nedelje na časovima Tehnike i tehnologije. Pripremili su veliki poster u aktivnosti „Oblikujte vašu budućnost“, što je i moto ovogodišnje akcije.

Takođe, organizovane su radionice “Slagalica od kapljica”  čija je tematika suša kao posledica zagađenja i sagledavanje posledica, od nedostatka hrane, do privrede, migracija i drugo. Osnov je bio nastavni film “The Drought”, snimljen za Samit UNEP-a u Dubaiju, i potom timski rad na sagledavanju mogućih posledica i načina prevazilaženja. Nastavljena je bogata saradnja na internet platformi dostuponoj putem veoma posećene Fejsbuk stranice „Naš sat za našu planetu“ koja je otvorena za saradnju svih koji žele da nam se pridruže”, kaže mentor projekta, profesor Dejan Kreculj.
MarketingNajnovije vesti