vrtic
Društvo

Lekari Hitne pomoći u vrtiću „Bajka“

Pančevo, Čet, 03/12/2015 - 19:05
Ivana Predić


Sirene saniteta Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo odzvanjale su u četvrtak, 3. decembra u naselju Kotež 2, ali ne zbog hitnog transporta povređene osobe već radi edukacije. Naime, lekare te Službe posetili su mališane iz vrtića „Bajka“ kako bi ih upoznali sa radom Hitne službe i približili im profesiju lekara. Deca su imala priliku da pogledaju animirani film na temu solidarnosti i humanosti i da porazgovaraju sa lekarima, a najači utisak na njih ostavio je obilazak saniteta i zvuk sirena.

„Nisam se uplašila sirene. Sve je bilo zanimljivo. Išla sam već kod doktorke i ne bojim se lekara", rekla je trogodišnja Nina.

„Danas sam naučila da se ne bojim sirene“, kazala je trogodišnja Katarina.

Ova saradnja Službe hitne medicinske pomoći i Predškolske ustanove „Dečja radost“ počela je pre mesec dana, pa su tako do sada lekari obišli pet vrtića. Kako kaže dr Miroslav Tepšić, načelnik Službe, akcije su vrlo korisne jer je neophodno da se mališani od malih nogu uče zdravstvenoj kulturi.

Deca su oduševljena kada vide sanitet sa svetlosnom i zvučnom signalizacijom. Na ovim druženjima mi im spomenemo i broj Hitne pomoći kako bi mogli da nas pozovu ukoliko bude potrebe za tim“, istakao je načelnik i dodao da su se akciji pridružili i pedijatri Doma zdravlja.

On je rekao da će posete vrtićima nastaviti do Nove godine jer je veliki broj njih raspoloženo da ugosti lekare. Tepšić je napomenuo da zaposleni koji dolaze da edukuju decu rade to kada nisu u smeni, dakle u svoje slobodno vreme.

Sedam vaspitnih grupa, odnosno oko sto četrdesetoro dece iz vrtića „Bajka“, prisustvovalo je lekarskom predavanju. Prema rečima Smilje Tomić, rukovodioca objekta i sestre na preventivi, ova poseta je važna za decu, ali i za vaspitače i roditelje koji će od sada biti mirniji jer će biti sigurni da se o njima zaposleni brinu na profesionalan način.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti