• Maja Vitman objasnila kad će radovi u nekim pančevačkim ulicama biti završeni, a kada početi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na poslednjoj sednici Skupštine grada, gradska menadžerka Maja Vitman objasnila je šta se dešava s radovima u pojedinim delovima Pančeva.

    Maja Vitman je rekla da radovi u pojedinim ulicama kasne jer su PDR-ovi morali da budu usaglašeni.

    – Nismo vlast koja gradi, sutra ruši, pa ponovo gradi. Ne trošimo novac građana tako što ćemo da dupliramo ili tripliramo radove. Ovo se prvenstveno odnosi na pristupni put u Severnoj poslovnoj zoni. Tek nakon usvajanja PDR je mogao da se uradi projekt i da se krene u radove. Ovi radovi će biti završeni do kraja sledeće nedelje. Ostalo je da se asfaltira i da se postave stubovi javnog osvetljenja., kazala je ona.

    Pomeren je rok za završetak radova i u Ulici Branka Radičevića. Radovi u ovoj ulici, prema rečima gradske menadžerke, trebalo bi da budu gotovi do kraja septembra.

    – Spominjala sam ranijeda postoji veliki broj nekartiranih ili pogrešno kartiranih instalacija, ali isto tako su imaoci javnih ovlašćenja izvodili veoma plitko svoje radove, pa smo morali da spuštamo te instalacije. Dodatnih troškova nismo imali, sav teret je pao na teret izvođača. Nismo želeli da to završimo na brzinu, jer mi svi živimo u ovom gradu i sutra kada prođemo ulicom želimo da budemo ponosni na ono što smo uradili. Insistirali smo kod svih imaoca javnih ovlašćenja da se jasno definiše gde su im instalacije i gde instalacije treba da budu, rekla je Maja Vitman.

    Tek nakon dobijanja planova izvršena je izmena projektne dokumentacije i nastavljeno izvođenje radova.

    – Ja sve svim građanima izvinjvam zbog radova koji su se malo otegli, ali građani koji žive u tim ulicama gde se izvode radovi građani sutra neće imati problem sa svojim kućnim priključkom – znaće gde se on nalazi.
    Puno je bilo instalacija koje su kidane. Trebalo je da se radi mašinski, ali zbog kidanj su izvođači morali da rade ručno, objasnilla je gradska menadžerka.

    Maja Vitman je rekla i da je Ulica Bratstva jedinstva u katastrofalnom stanju, te da će biti gotova u narednih godinu dana.

    – Mi smo uradili prvu fazu radova i dobili smo projekte za izgradnju i postavljanje kišne kanalizacije i vodovodne mreže i u postupku smo dobijanja saobraćajnog projekta. Ova ulica je prilično uska i zahtevna je za samu manipulaciju, kazala je Maja Vitman.

    Kako je rekla gradska menadžerka, dve trećine Ulice Josifa Marinkovića je urađeno.

    – Ova poslednja trećina, od Milke Marković do Aksentija Maksimovića, trebalo bi da bude gotova do kraja godine. Počeli su radovi na iskopu za vodovod, kazala je ona.

    Maja Vitman se osvrnula i na planove za budućnost. Na ulice u kojima radovi tek treba da počnu.

    – Za ulicu Dimitrija Tucovića su opredeljena sredstva budžetom i ona će se raditi početkom sledeće godine. Za ulicu Patrijarha Čarnojevića smo u pripremi dobijanja građevinske dozvole, a deo ulice Uroša Predića je u opsegu projekta za ulicu Dimitrija Tucovića i ona će biti urađena sledeće godine, objasnila je Maja Vitman.

    Pre neki dan je za 29. avgust najavljen završetak radova na kružnom toku kod Plinare i u ulici Moše Pijade kod mosta.

     

     

    Na poslednjoj sednici Skupštine grada, gradska menadžerka Maja Vitman objasnila je šta se dešava s radovima u pojedinim delovima Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]