Udruženje žena "Zlatna jabuka"
Društvo

Manifestacija "Međunarodni dan žena na selu" biće obeležena u Jabuci

Izvor: 
Gordana Lazar Sub, 20/10/2018 - 08:13

Udruženje žena "Zlatna jabuka" iz Jabuke osnovano je 15. maja 2016. godine, a predsednica je Suzana Stojiljković. Udružile su se sa ciljem da, kako kažu, afirmišu i promovišu stvaralaštvo seoskih žena. Sa zadovoljstvom ističu da članice udruženja imaju od 20 do 75 godina, da su same osmislile logo, da su organizatorke manifestacije "Međunarodni dan žena na selu". Iza sebe imaju veliki broj ostvarenih aktivnosti, a pred sobom još puno planova, ideja i posla.

Manifestaciju "Međunarodni dan žena na selu" obeleževamo već treću godinu bazarom izložbeno-prodajnog karaktera. Ove godine manifestacija će biti obeležena 21. oktobra od 11 časova na platou ispred Doma kulture u Jabuci. Gosti će biti udruženja žena iz okoline, jabučka udruženja, OŠ "Goce Delčev", LOMR "Srce u jabuci" i pojedinci, tj. samostalni izlagači - za 013info rekla je predsednica udruženja. 

Čime se bave članice "Zlatne jabuke"?

Naše članice se bave dekupažom, oslikavanjem svile, izradom nakita, oslikavanjem predmeta od stakla, izrađivanjem predmeta od papira, pletenjem... Članice udruženja na razne načine su učesnice u kulturnim dešavanjima našeg mesta. Pokrenule smo akciju prikupljanja knjiga pod sloganom "Knjige su ponovo u modi" za našu seosku biblioteku. Na taj način prikupljeno je blizu 700 naslova! Osim toga, 21. februara obeležili smo 30 godina od snimanja emisije "Znanje-imanje" u Jabuci.

"Zlatna jabuka"
biblioteka.zlatnajabuka.jpg

 

Grad Pančevo pomaže opstanak udruženja, a meštani Jabuke ih takođe podržavaju.

Udruženje aplicira na sve konkurse Grada Pančeva preko kojih dobija sredstva. Projekti poslati prema Pokrajini i Republici nisu bili podržani do sada. Rad našeg udruženja podržan je od strane svih institucija u selu, a naši sugrađani se rado odazivaju na naša druženja. Sedište i mesto okupljanja i rada je u Domu kulture "Kočo Racin" - potvrdile su.

Osim manifestacije "Međunarodni dan žena na selu" iz udruženja najavljuju i proslavu povodom 50 godina rada seoske bibblioteke. 

Zajedno sa Domom kulture organizovaćemo književno veče na kom ćemo nagraditi najvernije čitaoce, dok će se 50 godina od osnivanja prve rok grupe "Maksis" u Jabuci obeležiti koncertom - objasnile su nam članice ovog mladog i vrednog udruženja.

zlatnajabuka.plakat.jpgMarketingNajnovije vesti