Filtriranje

Marko Milanović - vlasnik preko 150 pehara

Izvor: 
Emilija Šimšić Ned, 05/03/2017 - 16:53





Marko Milanović je talentovani šahista i stonoteniser. Rođen je u Pančevu, 2008. godine, a šah i stoni tenis počeo je da igra sa 5 godina. Do sada, sa 8 godina, osvojio je preko 150 pehara i medalja na takmičenjima iz oba sporta. Prvim učešćima na takmičenjama iz obe oblasti, u konkurenciji nekoliko godina starijih od sebe, sa nepunih 6 godina, osvajao je zlatne medalje.

 

Dvostruki je prvak Srbije i dvostruki prvak Vojvodine u redovnom šahu u konkurenciji starijih od sebe. Prvak je Srbije u ubrzanom šahu i prvak Srbije u brzopoteznom šahu u konkurenciji dve godine starijih od sebe.

 

Jedini je nosilac plakete "Naši mladi talenti" za 2015. godinu kao i jedini nosilac plakete “Najperspektivniji u oblasti školskog sporta” za 2016. godinu. Učešćem  na Evropskom prvenstvu 2015. godine, u redovnom šahu,  podelio je prvo mesto sa po jednim takmičarom iz Rusije i Litvanije, a na Svetskom prvenstvu  osvojio je četvrto  mesto. Na Evropskom prvenstvu 2016. u standard tempu podelio je drugo mesto.  Na Blitz i Rapid turniru Evropskog prvenstva 2016. osvojio je prvo mesto.  Na Svetskom prvenstvu 2016. podelio je deseto mesto i plasirao se daleko iznad zvaničnog evropskog prvaka. Već dve godine je član kadetske Reprezentacije Srbije u šahu. 

credits.jpg





Marketing



Najnovije vesti