Zdrava užina iz kuhinje naše male sugrađanke

Mašine slatke đakonije

Pančevo, Pet, 15/01/2016 - 15:20
Ivana Predić


Ribice od mandarina, kišobrani od pomorandže, palme od banana i kivija, Deda Mraz od jagode i borovnice - neke su od poslastica koje naša mala sugrađanka Maša Davinić (6,5 godina) jednom nedeljno pravi uz pomoć Bojane Panić, sestre od ujaka. Proces nastanka "zdravog tanjira" snimaju mobilnim telefonom, a epizode od po dva minuta obajvljuju na youtube kanalu koji je veoma gledan. A sve je počelo kao Bojanina želja da svoju decu motiviše da jedu voće.

„Kreativne zdrave užine sam počela da pravim pre godinu dana. Maši se to dopalo i počela je da ih sprema sa mnom. Onda smo došle na ideju da to snimimo kako bi deca naših rođaka i prijatelja mogla da gledaju. Zatim smo epizode postavili na društvene mreže i youtube kanal i deca su se zaiteresovala za Mašu. Snimamo jednom nedeljno i trudimo se da svaki put uvedemo novu voćku. Maša uživa da ređa voće jer se tako i igra, a svesna je i da doprinosi širenju svesti među vršnjacima da je voće zdravo i da treba da ga jedu“, priča Bojana Panić.

Ideje uglavnom pozajmljuju sa interenta, ali za neke kreacije na tanjiru zadužena je i Maša. „Vaša Maša“ ima na hiljade pregleda, a kako objašnjava Bojana Panić, komentari su uglavnom pozitivni:

„Ljudi iz našeg okruženja su oduševljeni idejom. Prijatelji nam pričaju da njihova deca traže da prave slične poslastice i da ih snimaju. Ipak, nakon što je priča objavljena u nekim medijima na internetu su se pojavili negativni komentari u smislu da eksponiramo dete, što nas je navelo da malo razmislimo o celom konceptu. Međutim, ona zaista voli to da radi i uživa u snimanju, dakle ne postoji nikakvo forsiranje, a uz to šalje dobru poruku deci“.

Ovih dana brojni mediji se raspituju o Maši, a dobila je i ponudu za snimanje reklame. Međutim, Bojana ističe da je prerano za takvu vrstu angažovanja i da Mašini roditelji ne žele da se previše eksponira jer je cilj editorijala zapravo učenje o zdravoj ishrani, a ne reklamiranje.

Do sada je snimljeno osam epizoda, a u narednom periodu Bojana i Maša planiraju da zdrave, ukusne i zanimljive užine počnu da prave i od povrća. Novo izdanje iz serijala "Vaša Maša" možete pogledati već za vikend. 

I. Predić
MarketingNajnovije vesti