Milan Zlatković, mesar, Kačarevo
Društvo

MILAN ZLATKOVIĆ MESAR IZ KAČAREVA: Ono što ne bih ja pojeo ne bih nikada drugome prodao (VIDEO)

Izvor: 
Dragan Vujačić Pon, 17/02/2020 - 09:33

Milana Zlatkovića u njegovu suprugu znaju svi u Kačarevu, ali na pijaci u naselju Tesla u Pančevu. Tri decenije rada i bavljenja mesarskim poslom afirmisali su ga i van granica Banata. Brojni su njegovi proizvodi od mangulica, a  godišnja trzištu plasira nekoliko desetina tona mesa i mesnih prerađevina

- Počeo sam da se bavim profesionalno od 92. godine . I pre toga moji roditelji su se bavili mesarstvom, ali ne tako ozbiljno kao što sad ja radim, kaže Milan.

Svinjama se snabdeva sa poznatih farmi

Imamo dve mini farme mangulica, u Gaju i Beloj Crkvi, a nabavljam i iz Subotice, sa Zasavice iz Smederevske Palanke. Imam ljude koji me snabdevaju. Jednostavno, čvaraka ne sme da fali nikada, kaže Milan Zlatković.

Najbitnije sačuvati robu da bude sveža i kvalitetna.

- Mi radimo na starinski način. Slanina u salamuri mora da odstoji bar tri nedelje, meso 15 dana, da se suši na drvetu. Ja sušin najčešće na trešnjinom drvetu, otud ta boja i poseban ukus, objašnjava Zlaja.

Sa plasmanom robe on nema problem

- Ja polazim od sebe. Ono što ja ne bih pojeo ne bih nikada drugome prodao. Tako da gledam da to bude sveže, kvalitetno, dobro odrađeno. I nemam problem s plasmanom. Sve što proizvedem to i prodam. Plasiram je po celoj Srbiji ide čak za Crnu Goru nose I naši ljudi u inostranstvo, ali najviše se prodaje u Pančevu, ističe Milan Zlatković

U toku su pripreme i za ovogodišnju Slaninijadu.

- Što se tiče slaninijade ovako se za nju pripremam poslednih 15 godina. Radim samo  domaću robu isključivo na starinski način.  Baziram se na mangulice i konjsko meso -konjske kobasice. Uz to radim i normalne svinje jer imam takvo tržište.  Za Slaninijadu spremim od 4 do 6 tona mesa.

 

Ppogledajte prilog o Milanu Zlatkoviu iz emisije "Je l' rodilo".

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti