• Mladi Pančevci ponovo u Berlinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grupa od 9 mladih Pančevki i Pančevaca je od 1. do 11. juna, u organizaciji udruženja Narandžasti boravila u Berlinu, gde su sa svojim vršnjacima iz Nemačke, Izraela, Portugala, Bosne i Hercegovine i Italije učestvovali u nastavku međunarodnog projekta Music for human rights III.  

    Ovaj projekat, koji pančevački Narandžasti organizuju sa svojim međunarodnim partnerima, započeo je 2015. godine i osmišljen je kao intenacionalno kreativno okupljanje mladih muzičara ali i fotografa, žurnalista i video artista. Zadatak muzičara, pomešanih i podeljenih u bendove, je da na zadate teme koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava(interkulturalna saradnja, sloboda u umetnosti, međureligijsko razumevanje, inkluzija marginalizovanjih grupa i sliično) kreiraju i osmisle originalne kompozicije, dok je posao ostalih učesnika, da u vidu medija tima,  zabeleže čitav proces i da ga zajedno sa završnim razultatom promovišu putem savremenih vidova komunikacije (društvene mreže, you tube, instagram, brošure) kako bi bili dostupni javnosti.

    Završni događaj projekta desio se u okviru festivala Respekt und Neugier(Poštovanje i Radoznalost), koji je organizovan u Berlinu kao deo proslave 25 godina postojanja omladinske organizacije Roter Baum, koja je i vodeći partner na projektu Music for human rights. Prvog dana festivala bendovi sa projekta su dobili mogućnost da otvore festival i da pred publikom predstave i podele svoje novonastale kompozicije.

    U ovoj, upravo završenoj fazi projekta, pančevačku ekipu su činili mladi muzičari iz domaćeg benda RAMPA, koji su pored zajedničkog nastupa sa ostalim muzičarima u bendovima specijalno sastavljenim za ovaj projekat, imali jedinstvenu priliku da zatvore Respekt und Neugier festivla svojim prvim inostranim nastupom gde su izvodili svoje autorske kompozicije.

    Projekat Music for human rights III se nastavlja u drugoj polovini avgusta kada će se svi učesnici ponovo okupiti u Pančevu, da nastave kreativni rad na uobličavanju novih kompozicija. Završna prezentacija ove faze projekta će biti u okviru Freedom Art festivala Doma omladine Pančevo.

    Projekat je finansitan od strane EU programa Erasmus +.

    Grupa od 9 mladih Pančevki i Pančevaca je  od 1. do 11. juna, u organizaciji udruženja Narandžasti boravila u Berlinu, gde su sa svojim vršnjacima iz Nemačke, Izraela, Portugala, Bosne i Hercegovine i Italije učestvovali u nastavku međunarodnog projekta Music for human rights III.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo