• MMF, pančevačke Petrohemija i Azotara, i žičana ograda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Razgovori MMF-a i srpskih vlasti ni ove godine nisu mogli bez državnih kompanija iz Pančeva. Ranije je godinama, praktično do odlaska u stečaj apostrof bio na opterećenju koje je navodno na budžet Srbije pravila HIP Azotara. U friškom dokumentu MMF (od 23. aprila) fokus je na HIP Petrohemiji. Valja se nadati da to nije samo zbog toga što se HIP Azotara u stečaju prodaje po treći put, a zbog dve neuspešne prodaje početna cena čitavog kompleksa je sa pet milijardi dinara pala na 500 miliona. Ako i za to bude kupca.
     
    No, MMF razmišlja sada, i javno govori o privatizaciji HIP Petrohemije. 
     
    „Takođe se radujemo brzoj privatizaciji Petrohemije, radi revitalizacije kompanije i smanjenja fiskalnih rizika“, to je ta polurečenica MMF koja se tiče Pančeva i jedinog petrohemijskog postrojenja nadaleko.
     
    Oni se raduju brzoj privatizaciji, radi revitalizacije i smanjenja fiskalnih rizika, a od HIP Azotare kao primera MMF-ove uporne brige HIP Petrohemiju deli samo žičana ograda.

    Razgovori MMF-a i srpskih vlasti ni ove godine nisu mogli bez državnih kompanija iz Pančeva. Ranije je godinama, praktično do odlaska u stečaj apostrof bio na opterećenju koje je navodno na budžet Srbije pravila HIP Azotara. U friškom dokumentu MMF (od 23. aprila) fokus je na HIP Petrohemiji. Valja se nadati da to nije samo zbog toga što je HIP Azotara u stečaju, prodaje se po treći put, a zbog dve neuspešne prodaje početna cena čitavog kompleksa je sa 5 milijardi dinara pala na 500 miliona. Ako i za to bude kupca.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]