• Multidisciplinarni naučni skup o Isidori Sekulić u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Pančevu će se od 26. do 28. decembra održati multidisciplinarni skup „Međusobni uticaji Isidore Sekulić i Pančeva“ u organizaciji MC „Karika, umetnost, nauka“ i Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo.

    Cilj ovog skupa je da učenici RCT „Mihajlo Pupin“ tumače međusobne uticaje Isidore Sekulić i Pančeva kroz istraživačke zadatke, a uz pomoć predavača iz oblasti književnosti, istorije i psihologije. Skup uključuje ekskurziju u Mošorin i Beograd, niz predavanja, istraživačkih zadataka i radionica koje podrazumevaju samostalni i grupni rad učenika. Radovi učenika i drugi tekstovi koje će prirediti predavači biće objavljeni u zborniku radova. Takođe, održaće se i onlajn promocija putem Zoom-a za sve zainteresovane. Ovaj skup pružiće učenicima priliku da sarađuju sa vršnjacima iz drugih grupa u centru za talente i da iz više uglova sagledaju život i rad Isidore Sekulić. Na taj način će kroz multidisciplinaran pristup moći da praktično primene svoje znanje – ističe Nikola Koneski za 013 info.

    Skup će se delimično održati u prostorijama RCT „Mihajlo Pupin“, a delimično onlajn zbog predavača u inostranstvu.

    Projekat su osmislili predavači i mentori u RCT „Mihajlo Pupin“, Vanja Jekić i Nikola Koneski. Koordinator projekta je Vanja Jekić, a projekat će biti realizovan u saradnji sa Gradskom bibliotekom i Narodnim muzejem Pančeva. Pokrovitelj projekta je Grad Pančevo.

     

     

    U Pančevu će se od 26. do 28. decembra održati multidisciplinarni skup Međusobni uticaji Isidore Sekulić i Pančeva u organizaciji MC Karika, umetnost, nauka i Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo