• Na humanitarnoj pesničkoj večeri u Beogradu učestvovali i Pančevci

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje svih studenata „Studentarija“ u saradnji sa humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe organizovalo je humanitarno pesničko veče u Jazz baru Sinatra u Beogradu.

    Publika je imala priliku da čuje stihove neafirmisanih autora među kojima su se našli i mladi pančevački pesnici i pesnikinje Vladana Plavšić, Marinela Boljancu, Ilija Tepšić i Mihailo Kljajević.

    Pored njihovih, Ksenija Došljak i Filip Jovanović govorili su i stihove koje su napisali Ksenija Kalezić, Stefan Manojlović i Dragoš Robović.

    Ovaj događaj je imao za cilj da omogući studentima koji se bave poezijom da predstave svoja dela publici kao i da se prikupe sredstva za pomoć višedetnim socijalno ugroženim porodicama.

    Shvatili smo da kada si student i neafirmisani autor, ti nemaš gde da predstaviš svoju poeziju, a to je zaista potrebno. Takođe, složili smo se da bi bilo jako lepo da ovakav događaj bude humanitarnog tipa i zbog toga smo kontaktirali humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe koja je  podržala našu ideju da organizujemo ovo pesničko veče“, rekao je Ilija Tepšić, potpredsednik udruženja „Studentarija“, jedan od organizatora događaja i pesnik.

    Novčana pomoć koju su prikupili iznosi 7.070 dinara, a organizatori se nadaju da će sledećeg puta okupiti još više ljudi i da će samim tim i suma novca biti veća.

    Još jednom se u praksi pokazala kao tačna tvrdnja da naše malo nekome znači mnogo i da kada se udružimo možemo više nego kada smo sami. Možda ne možemo promeniti svet, ali možemo nečije sutra učiniti bar malo boljim.

     

    Udruženje svih studenata „Studentarija“ u saradnji sa humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe organizovalo je humanitarno pesničko veče u Jazz baru Sinatra u Beogradu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]