Ranko Sarić printscreen
Društvo

Nagrada Sariću koji je u Opovu podigao kilometre plemenitih drvoreda

Izvor: 
013info Sre, 06/07/2022 - 12:54Za podizanje drvoreda i poljozaštitnih pojaseva opština Opovo dodelila je Majsku nagradu Ranku Sariću zaposlenom u Šumskom gazdinstvu Banat - Pančevo. 
 
Vojvodinašume su obavestile da Sarić u slobodno vreme već sedam godina diže drvorede. Prvi drvored hrasta lužnjaka podigao u neposrednoj blizini Sportsko rekreativnog  centra Opovo, a do kraja proleća 2022. godine, zasnovao ih je u ukupnoj dužini od 5 km, i to na lokacijama: početak ulice Stanka Tomića, staza prema Barandi i put prema Debeljači.
 
Ove plemenite vrste tvrdih lišćara je podigao iz semena, a proizveo je i domaće crne topole čije poreklo je sa područja Deliblatske peščare, i zasadio ih pored puta za Sefkerin, Debeljaču, kod mosta u Opovu i pored Sportsko rekreativnog centra, na pravcu dugom 2 km. 
 
Na stazi za Barandu, i pored Sportsko rekreativnog centra Opovo, u dužini od 1,5 km je zasadio i sadnice klena, bagrema, javora i poljskog jasena. 
 
Sarić je zbog svog dela dobio Majsku nagradu Opova za  doprinos u ekološkom aktivizmu i unapređenju lokalnog biodiverziteta.
 
 MarketingNajnovije vesti