Društvo

Nagrada za Udruženje „Na pola puta“

Pančevo, Čet, 21/01/2016 - 09:29
Ivana Predić

Projekat „Hajde da se frendujemo“ koji je realizovala grupa mladih iz Udruženja „Na pola puta“ u saradnji sa Gerontološkim centrom, proglašen je za najbolji omladinski volonterski projekat u programu „Mladi su zakon 2015“, za Srednjebanatski, Južnobanatski i Beogradski okrug.

Kako je za naš portal objasnila Marina Kurilj, koordinatorka projekta, u okviru programa, koji ima za cilj razvoj aktivizma i volonterizma mladih i društveno uključivanje mladih osoba sa intelektualnim teškoćama, od oktobra do decembra 2015. godine desetak korisnika Udruženja „Na pola puta“ preuzelo je ulogu volontera i dva puta nedeljno pomagalo korisnicima Gerontološkog centra u svakodnevnim aktivnostima.

„Realizovano je blizu tridesetak kreativnih sportskih i ekoloških radionica, a mladi su tokom trajanja programa pomagali i nepokretnim korisnicima Gerotnološkog centra. Zajedničkim snagama posađeno je i drvo u parku Gerontološkog centra, kao simbol međugeneracijske saradnje i drugarstva koji su tokom projekta nastali“, rekla je Marina Kurilj.

Ona je dodala da su navedene aktivnosti dale izuzetno pozitivne rezultate, te da će se nastaviti i tokom ove godine.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti