Foto: GU Pančeva
Društvo

Nagrađeni najbolji studenti Pančeva

Izvor: 
GU Pančevo Pet, 25/12/2015 - 14:05U petak, 25. decembra 2015. godine, u Gradskoj upravi grada Pančeva održana je svečana dodela nagrada grada Pančeva i Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo talentovanim studentima grada Pančeva koji su učestvovali u radu Regionalnog centra za talente i koji su postigli zavidne rezultate tokom školovanja. Nagrade su uručili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za omladinu Marko Radaković. 

Ovom prilikom, 18 studenata dobilo je po 30.000 dinara, i to, sa Univerziteta u Beogradu: Nenad Vidanović sa Elektrotehničkog fakulteta, Dragoljub Trajković sa Pravnog fakulteta, Jelena Korda, Jovana Urošević, Tatjana Ristić i Jovana Jevtović sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ivana Gros i Jovana Koloski sa Ekonomskog fakulteta, Tijana Janković, Jelena Ćuković i Dalibor Mergel sa Filozofskog fakulteta, Tijana Gvozdenović sa Fakulteta organizacionih nauka, Sofija Modošanov i Ivana Štopulj sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Borjan Brankov sa Arhitektonskog fakulteta i Aleksandra Treskanica, Beogradska poslovna škola - visoka škola strukovnih studija; sa Univerziteta u Novom Sadu: Snežana Radivojev sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Bojan Vojnov sa Poljoprivrednog fakulteta. 

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je:

- Naši studenti zaslužili su mnogo više nego što je iznos nagrade koju su dobili, u svakom slučaju, ovo je jedna od lepih prilika u karijeri jednog gradonačelnika da podeli nagrade i da provede izvesno vreme sa ovom izuzetno talentovanom i pametnom decom koju odlikuje sve ono što bi trebalo da odlikuje buduće pokolenje koje treba ovo društvo da učine mnogo jačim, mnogo boljim i predstavljaju budućnost i društva, a u konkretnom slučaju, budućnost našeg grada, rekao je gradonačelnik izrazivši zadovoljstvo što ovu simboličnu nagradu Grad dodeljuje zajedno sa RCT "Mihajlo Pupin", koji imaju sva potrebna predznanja da identifikuje talenat. 

Član Gradskog veća zadužen za omladinu Marko Radaković rekao je: 

- Obrazovanje je jedan od prioriteta i naš resor i naš grad se trude već duže vreme da obrazovanje podignemo na viši nivo, a jedan od načina je i nagrađivanje naših najboljih studenata, koje time podstičemo da nastave sa dobrim radom, a da one koji nisu dobili ovu nagradu motivišemo kako bi i oni još više radili i još više se trudili.    

Jedan od nagrađenih studenata Bojan Vojnov koji je nakon osnovnih studija ove godine upisao master studije na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, rekao je da mu je nakon ovih postdiplomskih studija u planu upisivanje doktorskih studija na smeru Agronomija i da se nada usavršavanju i specijalizaciji u inostranstvu: 

- Čest je slučaj da mladi ljudi posle završetka studija napuste nažalost našu zemlju i veliku nadu polažem da takav trend se više neće nastavljati. Smatram da naša zemlja ima najlepše nebo i da tu svi nekako treba da ostanemo, da se na neki način odužimo i svojim roditeljima, društvu, kako bi ova zemlja bila mnogo lepša i bolja, poručio je Bojan Vojnov. 
MarketingNajnovije vesti