• Najčešće cene povrća na pijacama i u radnjama – šargarepa najskuplja u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kilogram krompira prešao je stotinu dinara, crni luk takođe, pasulj je 700 dinara, a jedno jaje košta 25 dinara, pokazalo je istraživanje Republičkog zavoda za statistiku o najčešćim cenama povrća u trećoj sedmici novembra.

    Tako je najčešća cena krompira bila 120 dinara, a najviša 135 dinara i plaćali su je potrošači u Novom Sadu, a u Zrenjaninu je za krompir trebalo 130 dinara. Doduše, krompir se mogao kupiti i ejftinije – za 80 dinara, ali samo na pijacama u Zaječaru, Vranju, Kraljevu, Leskovcu i Nišu.

    Stotinu dinara trebalo je za kilogram crnog luka ukoliko se kupovao na pijacama u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Šapcu i Kragujevcu. Najpovoljnija cena ovog povrća bila je na pijacama u Vranju – svega 50 dinara. U ostalim gradovima. i u radnjama i na pijacama koštao je od 60 do 100 dinara. Cena je najviša u Begoradu, gde je statistika zabeležila 120 dinara za kilogram.

    Pasulj je najskuplji bio u Novom Pazaru, a 700 dinara kilogram na pijaci i 600 u radnjama, dok je u drugim gradovima bio upola jeftiniji. U Novom Sadu je za kilogram bilo potrebno 350 dinara, a za te pare mogao se kupiti i u Pančevu, dok je 300 dinara koštao u Subotici i Sremskoj Mitrovici. Najmanje para za pasulj trebalo je stanovnicima Valjeva – 250 dinara na pijaci i u Leskovcu, u kojem se kilogram prodavao od 285 do 300 dinara. 

    Litar mleka 160 dinara

    U trećoj sedmici novembra najčešća cena litre mleka bila je 150 dinara, ali je u Leskovcu bilo 160 dinara. Najpovoljnija cena mleka bila je u Novom Sadu i Beogradu – 142 dinara.

    Kilogram kajmaka za manje od 1.000 dinara mogao se kupiti samo u Vranju i Zaječeru –  790 i 900 dinara. U ostalim gradovima cena se kretala od 1.000 do 1.5000 dinara. Najviše para trebalo je u Subotici i Zrenjaninu, dok se u Novom Sadu i Kragujevcu za tu namirnicu izdvajalo 1.300 dinara. Domaći sir se u radnjama prodavao za najviše 1.000 dinara, a na pijacama za najviše 600 dinara.

    Kilogram slatkog kupusa najpovoljnije je bilo kupiti u Leskovcu jer je i na pijaci i u radnjama koštao 30 dinara, dok je u drugim gradovima najčešća cena bila od 40 do 50 dinara. U Pančevu i Kragujevcu je kilogram svežeg kupusa na pijacama koštao 60 dinara, u Novom Sadu i Subotici 10 dinara manje, a za 40 dinara mogao se pazariti u Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici .

    Najskuplji kilogram šargarepe u trećoj sedmici novembra plaćali su potrošači na pijaci u Pančevu – 120 dinara, a za 100 dinara kupovao se u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Šapcu i Kragujevcu. Najpovoljnija cena bila je u Novom Sadu – 70 dinara, a 80 dinara je kilogram šargarepe koštao u Subotici i Zrenjaninu…

    Za kilogram spanaća najviše novca – 250 dinara bilo je potrebno potrošačima u Subotici i Užicu, a najmanje u Pančevu i Leskovcu – 100 dinara. U Nišu se prodavao za 120 dinara, a u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Vranju, Zaječaru i Novom Pazaru 150 dinara. U Novom Pazaru je bilo najskuplje kupovati jaje jer je za jedno bilo potrebno 25 dinara – i u radnji i na pijaci. U mnogim gradovima je u radnjama za komad bilo potrebno 23 dinara, a jaja je mnogo povoljnije kupovati na pijacama jer su bila jeftinija. U Smederevu i Kraljevu za komad je bilo potrebno 16 dinara, dinar više koštala su u Novom Sadu i Kragujevcu, u Pančevu i Sremskoj Mitrovici 18 dinara, u Subitici 19 dinara. U Zrenjaninu, Zaječaru, Užicu i Šapcu komad je koštao 20 dinara.

    Kilogram krompira prešao je stotinu dinara, crni luk takođe, pasulj je 700 dinara, a jedno jaje košta 25 dinara, pokazalo je istraživanje Republičkog zavoda za statistiku o najčešćim cenama povrća u trećoj sedmici novembra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]