uplatnica za porez
Društvo

Nestala poreska dokumentacija

Pančevo, Sre, 25/11/2015 - 12:36Iz arhive Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva nestali su registri sa poreskim rešenjima, koji se odnose na korišćenje građevinskog zemljišta od 2009. godine na dalje. Ovo je primećeno nakon što su počeli da pristižu prigovori građana da rešenja nisu dobili. Do sada je stigao 1891 takav prigovor. U Direkciji ne znaju koliko tačno rešenja nedostaje jer, kako kažu, nemaju vremena da ih broje. Polovina ljudstva Direkcije angažovana je na rešavanju prigovora, počevši od onih koji se odnose 2010. godinu, kako prigovori ne bi zastareli.

Ovim nemilim događajem biće oštećen budžet grada Pančeva, jer neće moći da se naplate zatezne kamate zbog zaostalih dugovanja. Direkcija ne poseduje povratnice, odnosno dokaz da su građani primili rešanja. Direkcija je Nadležnom Tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv N.N. lica.

Poreski obveznici dobiće nova rešenja. Direkcija apeluje na građane da izmire obaveze.

Fizička lica na ime poreza za građevinsko zemljište duguju Gradu ukupno 60 miliona dinara, dok su dugovanja privrede milijardu i 800 miliona dinara.
MarketingNajnovije vesti