• Nova e-usluga Gradske uprave grada Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska uprava grada Pančeva nastavlja razvoj elektronske uprave i aktivnosti u okviru digitalizacije procedura i usluga. U Gradskom uslužnom centru, na šalteru broj 6 sada je omogućeno građanima Pančeva preuzimanje parametara za dvofaktorsku autentifikaciju (eID) radi pristupanja uslugama elektronske uprave na Portalu eUprava.

    Službeno lice u Gradskom uslužnom centru će građanima omogućiti pristupanje uslugama elektronske uprave putem eID na sledeće načine:

    Ukoliko nemate registrovan nalog na Portalu eUprava, službeno lice u Gradskom uslužnom centru će vas registrovati na Portal eUprava putem korisničkog imena i lozinke. Nakon što se verifikuje vaš nalog, službenom licu možete istovremeno podneti prijavu za besplatno dobijanje parametara za dvofaktorsku autentifikaciju (eID) za mobilnu aplikaciju ConsentID.
    Neophodno je da stranka prilikom podnošenja prijave ima mobilni telefon kod sebe, kao i pristup i-mejl adresi, koju je dao službenom licu prilikom otvaranja naloga. Pre podnošenja prijave za dobijanje parametara za dvofaktorsku autentikaciju, stranka mora da pristupi i-mejlu, koji je naveden u prijavi i da podesi lozinku za pristup Portalu eUprava.

    Ukoliko ste registrovani na Portalu eUprava, potrebno je samo službenom licu u Gradskom uslužnom centru da podnesete prijavu za besplatno dobijanje parametara za dvofaktorsku autentikaciju (eID) za mobilnu aplikaciju ConsentID.
    Dvofaktorska autentifikacija predstavlja srednji nivo pouzdanosti. Prednost ovog načina prijavljivanja na Portalu eUprava je u tome što korisnicima nisu potrebni kvalifikovani elektronski sertifikati, već instalirana aplikacija ConsentID na njihovim pametnim uređajima sa android i iOS sistemima (mobilni telefon ili tablet) koju korisnik aktivira prilikom svake prijave. Uputstvo za instaliranje i podešavanje ConsentID aplikacije se nalazi na sajtu https://eid.gov.rs/pomoc, pod stavkom broj 8 „kako do dvofaktorske autentifikacije?“.

    Svim korisnicima koji se prijavljuju putem portala za elektronsku identifikaciju (eID), na adresu: https://eid.gov.rs/ (prijava dvofaktorskom autentikacijom) omogućeno je da izvrše proveru svojih podataka u Centralnom registru stanovništva na Portalu eUprava i da prijave sve eventualne nepravilnosti. Na ovaj način, građani putem Portala eUprava mogu ostvariti uvid u svoje podatke u matičnim knjigama, knjizi državljana, biometrijskoj ličnoj karti, pasošu, evidenciji o prebivalištu i boravištu građana, obaveznom socijalnom osiguranju i poreskoj evidenciji RS.

    Korisnici koji koriste ovaj način prijave, pored Portala eUprava, mogu da pristupe portalu https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage i izvrše proveru poreza na imovinu, kao i da elektronski plate porez, navedeno je na gradskom sajtu.

    Korisnici takođe mogu pristupiti i Portalu eZdravlje, na adresu: https://e-zdravlje.gov.rs/landing/?v=20210224.

    Detaljne informacije za preuzimanje parametara za dvofaktorsku autektikaciju (eID) radi korišćenja usluge elektronske uprave na Portalu eUprava možete dobiti na Portalu za elektronsku identifikaciju:https://eid.gov.rs/

    Gradska uprava grada Pančeva, 28. februara 2019. godine, donela je Akcioni plan za unapređenje informacionih tehnologija i uvođenje e-Uprave. Cilj je uspostavljanje potpunog i funkcionalnog sistema elektronske uprave na nivou Grada Pančeva. Do sada su implementirane sledeće e-usluge: „Bebo, dobro došla na svet“, Centralni registar matičnih knjiga, eZUP, JIS LPA, POS terminali, CEOP, E-Šalter, E-katastar, E-vrtić, QR sistem plaćanja.

    Gradska uprava grada Pančeva nastavlja razvoj elektronske uprave i aktivnosti u okviru digitalizacije procedura i usluga. U Gradskom uslužnom centru, na šalteru broj 6 sada je omogućeno građanima Pančeva preuzimanje parametara za dvofaktorsku autentikaciju (eID) radi pristupanja uslugama elektronske uprave na Portalu eUprava.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo