• Novi časopis pančevačkih gimnazijalaca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Početkom novembra objavljen je prvi broj Školskog biološkog dvojezičnog elektronskog časopisa čiji su autori đaci pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“. Na ideju za pokretanje časopisa, jedinstvenog u nekoliko aspekata, došla je profesorka biologije u ovoj školi Ivana Jokić Mijatović.

    „U Srbiji ima školskih elektronskih časopisa, ali nema nijednog biološkog, po tome je naš časopis jedinstven. Uz to, osim na srpskom, časopis sadrži i tekst na nemačkom jeziku, rekla je profesorka dodajući da je, nakon to je učenicima predočila koji bi to aspekti mogli da budu obrađeni, oduševilo to što su oni sami predlagali teme i izrađivali ih. Na taj način, mislim da se budi istraživački duh koji leži u svakom našem detetu, a svi zajedno smo se potrudili da povežemo biologiju sa drugim naukama, odnosno predmetima, što ćemo činiti i ubuduće“, istakla je Ivana Jokić Mijatović.

    Želja da se oproba u nečem novom, bio je ključni motiv za rad u ovom časopisu gimnazijalcu Iliji Tepšiću. „Do sad sam pisao samo radove iz istorije i hteo sam da napišem jedan multidisciplinarni rad gde ću povezati istoriju i biologiju“.

    A da časopis startuje u reprezentativnom izdanju, potrudila se i profesorka Svetlana Niškanović Đukanović, koja je istakla da kao lektor prvog broja nije imala puno posla: „Tekstovi su bili solidno pismeni, iako se mi uvek žalimo na pravopis, stil i na neke greškice koje se potrkradaju. Suštinski, nije mi posao bio veliki“.

    Prvi broj Školskog biološkog dvojezičnog elektronskog časopisa možete pogledati na gimnazijskom sajtu.

    Početkom novembra objavljen je prvi broj Školskog biološkog dvojezičnog elektronskog časopisa čiji su autori đaci pančevačke Gimnazije Uroš Predić. Na ideju za pokretanje časopisa, jedinstvenog u nekoliko aspekata, došla je profesorka biologije u ovoj školi Ivana Jokić Mijatović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]