• ODLUČENO: Pančevačka bolnica izlazi iz kovid sistema

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon „Banjice“ iz kovid sistema izlazi Opšta bolnica u Pančevu i Klinika za pulmologiju KCS, odlučeno je danas na zajedničkom sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

    Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” prva je bolnica koja izlazi iz kovid sistema, a u sledeći ponedeljak, 25. maja, počeće da prima hitne ortopedske pacijente i bolesnike sa tumorima.

    Ministar Lončar naglasio je da situacija sa virusom korona danas zavisi od nekoliko stvari, a to su distanca, nošenje maski u zatvorenom i što češće pranje ruku.

    “Sledeća iz kovid sistema izlazi Opšta bolnica Pančevo, a zatim Klinika za plućne bolesti i tuberkulozu KCS, dok će ostale kovid bolnice nastaviti da rade u dosadašnjem kapacitetu”, rekao je on novinarima nakon sastanka.

    Kako smo saznali u pančevačkoj bolnici, u kovid delu, na lečenju je još 36 pacijenata. Planirano je da do početka sledeće nedelje bolnica izađe iz kovid sistema.

    Sa zatvarnjem privremenih bolnica, poput Sajma u Beogradu još će se pričekati. Broj pacijenata u njima se stalno smanjuje, ali infektolozi smatraju da nije dobro pacijente sa blagom kliničkom slikom ili one koji nemaju simptome smeštati u bolnice gde su vezani za krevet i ne mogu da prošetaju, gledaju TV, što im je omogućeno u privremenim bolnicama.

    Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović pojasnio je da Institut “Banjica” više ne prima kovid pacijente, da je u toku dezinfekcija bolnice, čišćenje i priprema za novi sistem rada.

    Napominje da će privremene bolnice nastaviti sa radom, iako imaju manji broj pacijenata.

    “Privremene bolnice imaju manji broj bolesnika, ali oni i dalje ostaju da rade zbog pripravnosti i moguće pojave bolesnika koji će zahtevati zbrinjavanje i lečenje”, naveo je Stevanović.

    Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin kaže da će Klinika za pulmologiju u narednih nedelju dana da se prazni od kovid pacijenata, a zatim sledi dezinfekcija prostora, testiranje osoblja i posle toga otvaranje bolnice za rad sa nekovid pacijentima.

    Za ostale klinike u sastavu KCS napominje da su sa ukidanjem vanrednog stanja postepeno povećale obim rada i da se očekuje da se od 1. juna potpuno vrate u “normalan kolosek”.

     

    Nakon „Banjice“ iz kovid sistema izlazi Opšta bolnica u Pančevu i Klinika za pulmologiju KCS, odlučeno je danas na zajedničkom sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]