Foto: Udruženje „Suncokret”
U okviru Međunarodnog volonterskog kampa „Sunflower“

Održana prva Omoljačka sportska olimpijada

Pančevo, Pon, 01/08/2016 - 17:07
Mirjana Marić Veličković

Udruženje građana Suncokret iz Omoljice je po treći put za redom organizovalo Međunarodni volonterski kamp „Sunflower“, koji se održao u Omoljici u periodu 15-25. jula 2016. godine. Ovogodišnji kamp je okupio 9 međunarodnih volontera iz Rusije, Španije, Francuske, Finske, Švajcarske i Tajvana, koji su tokom svog desetodnevnog boravka u Omoljici radili na organizaciji i realizaciji kulturno-zabavnog letnjeg programa.

Deo programa kampa “Sunflower 3” predstavljala je i „OMOLJAČKA SPORTSKA OLIMPIJADA“, odnosno manifestacija koja je imala za cilj promociju sporta i zdravih stilova života među mladima i decom. Ideja je bila u tome da se meštani Omoljice i posetioci kampa upoznaju sa različitim sportovima, klubovima i sportskim udruženjima iz Omoljice i okoline.

Olimpijada se održala 17, 20. i 21. jula 2016. godine u dvorištu Osnovne škole „Dositej Obradović“.

Aktivnosti i sportovi su trajali tokom celog dana, dok će se najveći broj sportova i takmičenja održavati prepodne i uveče, u skladu sa vremenskim prilikama tog dana.

Tokom trajanja Omoljačke sportske olimpijade, bilo je predstavljeno i promovisano preko 15 sportova. Prema evidenciji oranizatora, broj direktnih učesnika ovogodišnje olimpijade prelazi cifru od 500, dok je ukupan broj posetilaca i indirektnih učesnika prelazi 1200.

Za najmlađe učesnike organizovane su sportske radionice za decu u saradnji sa međunarodnim volonterima, kao i radionice orijentiringa u saradnji sa Planinarskim društvom Jelenak. Ukupno je učešće u radionicama uzelo preko 40-oro dece.

Tokom trajanja Omoljačke sportske olimpijade, održano je nekoliko turnira, i to u šahu, stonom tenisu, malom fudbalu, basketu i odbojci na pesku.

Na turniru ušahu, ukupno je učestvovalo 15 učesnika. Prvo mesto na turniru u šahu osvojio je Bogoljub Dimitrijević, drugo mesto Jovan Mikić, dok je treće mesto osvojio Vasa Andrejić.

Foto: Udruženje „Suncokret”
omoljica_2.jpg

Na turniru u stonom tenisu učešće je uzelo ukupno 45 učesnika. U kategoriji seniora, prvo mesto je osvojio Darko Tomić, drugo mesto Bojan Savanović, dok je treće mesto osvojio Slobodan Mitreski. U kategoriji juniora, prvo mesto je osvojio Dragan Ilić, drugo mesto Veljko Blagojević, dok je treće mesto pripalo Aleksandru Tanasijeviću.

Turnir u odbojci na pesku je imao ukupno 70 učesnika. Prvo mesto je zauzela ekipa “Čeri”, predvođena kapitenom Brkić Nemanjom, drugo mesto je zauzela ekipa “Mladost Juniori”, kapitena Stamenković Zorane, dok je treće mesto zauzela ekipa “F5”, kapitena Janković Nemanje.

Takođe, dodeljena je i nagrada za najboljeg sportistu Omoljačke sportske olimpijade, a u odbojci na pesku tu zasluženu plaketu dobila je Zorana Stamenković.

Na turniru u basketu, učešće je uzelo ukupno 32 učesnika. U kategoriji seniora, prvo mesto je zauzela ekipa “Maljave muškarčine” kapitena Pejdanović Miloša, drugo mesto “Partibrejkerski” kapitena Jakovljević Nemanje, dok je treće mesto zauzela ekipa “Saviola”, kapitena Miljković Srđana. U kategoriji juniora, prvo mesto je pripalo ekipi “MBM” kapitena Krstić Bojana, drugo mesto je zauzela ekipa “Organi” kapitena Vesić Luke, dok je treće mesto pripalo ekipi “KK 007” čiji je kapiten bio Ašanin Miloš. Plaketu za najboljeg sportistu Omoljačke sportske olimpijade u kategoriji basketa osvojio je Miloš Pejdanović.

Foto: Igor Kazakov
13698177_621381851342826_846521405517857227_o.jpg

Učešće tokom turnira u malom fudbalu uzelo je 120 učesnika. U kategoriji seniora, prvo mesto je osvojila ekipa “Ragazzi” kapitena Kovačević Žike, drugo mesto je osvojila ekipa “Gringosi” kapitena Nečov Marka, dok je treće mesto osvojila ekipa “Katalonci” kapitena Veličković Igora. U kategoriji juniora, prvo mesto je osvojila ekipa „FC Baern“ kapitena Jancikin Marka, drugo mesto je zauzela ekipa „FC Zvezda“ kapitena Mikić Nemanje, dok je treće mesto zauzela ekipa „FC Zlatica“ kapitena Mićić Vojislava. Plaketu za najboljeg sportistu Omoljačke sportske olimpijade u kategoriji malog fudbala osvojio je Milan Savković.

Marko Nečov, glavni organizator turnira u malom fudbalu, ističe da je sam turnir okupio mlade iz Omoljice i okolnih mesta i da je sve vreme tokom trajanja turnira akcenat bio na fer-plej igri i, na pre svega, dobrom druženju i promovisanju zdravih stilova života i sporta kao nosioca pravih vrednosti koje su se promovisale tokom međunarodnog volonterskog kampa “Sunflower 3”, koji se doržao sredinom jula u Omoljici.

Pored turnira, svi učesnici i posetioci Omoljačke sportske olimpijade imali su prilike da se oprobaju u mnogobrojnim sportovima, kao što su streličarstvo, mačevanje, zumba, pilates, joga i još mnogo individualnih sportova u kojima je učešće uzelo preko 200 mladih i dece.

Foto: Udruženje „Suncokret”
olimpijada_1.jpg

Prema rečima Miloša Mićanovića, organizatora ove manifestacije, ispred Udruženja građana Suncokret, broj prijavljenih učesnika na ovogodišnjoj olimpijadi prevazilazi sva očekivanja organizatora i predstavlja dokaz da su manifestacije ovakvog karaktera potrebne Omoljici I mestima iz okruženja, te da će Udruženje građana Suncokret nastaviti sa tradicionalnim održavanjem ove manifestacije.Marketing

Najnovije vesti