• OMOLJICA: Vladimir Ristić godinama nastoji da učenicima obezbedi bolje uslove

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Već duže vreme direktor Osnovne škole u Omoljici Vladimir Ristić pokušava da unapredi uslove za učenike na razne načine.

    – Recimo, u školi se već 10 godina sprovodi projektat „Sport u škole“ pod pokroviteljstvom Saveza za školski sport Srbije. Program je namenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda i potpuno je besplatan. Realizuju ga profesori fizičkog vaspitanja, pa nije ni čudo što su učenici naše škole veće godinama republički prvaci u Malim olimpijskim igrama, takmičenju koje okuplja veliki broj učenika širom Srbije – kaže Ristić.

    On ističe da je škola prepoznala i značaj besplatnih udžbenika, pa je u saradnji sa roditeljima podržala inicijativu koju je pokrenuo Savet roditelja i kroz stručne organe škole odabrala udžbenike koji se nalaze u Кatalogu odobrenih udžbenika Ministarstva prosvete.

    – Tim pristupom roditeljski budžet je rasterećen za skoro milion dinara u toku jedne školske godine, a kvalitet udžbeničkog kompleta je na zavidnom nivou što je potvrđeno i u obrazovnom procesu. U tom smeru idu i neki od planova, pa je jedna od ideja pronalazak modela za besplatne obroke za učenike. Pored ekonomske komponente rasterećenja roditeljskog budžeta, neophodno je pronaći način da se učenici usmere ka zdravoj ishrani. Svakodnevno smo svedoci da je užina jednolična, da nedostaje voće, da se koriste energetski napici, pa ako mislimo o zdravlju naše dece, treba se pozabaviti i ovim pitanjem. Ideja naše škole je da i tu kroz partnerski odnos sa roditeljima započnemo jednom nedeljno, sa najmlađim učenicima, promenu navika, gde bismo organizovali ishranu u skladu sa nutristicionističkim normativima koji su potrebni za njihov pravilan fizički razvoj. Na kraju, iako se u pomenutim temema provlači se pojam „besplatno”, to naravno iziskuje određena sredstva, ali bi krajnji produkt bio potpuno besplatan za učenike. Modele smo već videli u nekoliko opština, i iskreno verujemo da će sličan pristup zaživeti i kod nas – napominje aktuelni direktor omoljičke škole.

    Trenutno baš traje konkurs za izbor direktora omoljičke škole, a prijavio se samo jedan kandidat – Vladimir Ristić.

    On je na sednici Nastavničkog veća, održanoj 26. oktobra od 56 zaposlenih, nakon prezentacije dosadašnjih rezultata rada i planova za budućnost, dobio podršku 50 zaposlenih, uz dva glasa protiv, dok su četiri listića bila nevažeća.

    Nakon toga izjašnjavao se Školski odbor, koji se sastao dva dana kasnije kada su svih šest prisutnih članova (tri su bila odsutna) podržala Ristićevu kanditaturu.

    Tako je dvotrećinskom većinom potvrđen predlog Nastavničkog veća za direktora škole koji je prosleđen Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine na mišljenje i ako ono bude pozitivno Ministar prosvete svojim potpisom imenovaće direktora.

    Rok za završetak kompletne procedure je 27. januar 2023. godine, kada treba da počne novi četvorogodišnji mandat.

    Već duže vreme direktor Osnovne škole u Omoljici Vladimir Ristić pokušava da unapredi uslove za učenike na razne načine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]