• Oslobađanje od takse za TV pretplatu u nadležnosti RTS i RTV

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Januarski računi za struju kasne desetak dana zbog ubacivanja nove stavke – takse za TV pretplatu, piše „Blic”. Preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ je obračune počeo da šalje pre dva dana, pa se očekuje da će ih za dan-dva dobiti svi potrošači. Zbog ove novine, koja je nastala primenom Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javne servise, EPS je morao da izmeni obrazac, odnosno da uvede novu obavezu od 150 dinara, koja je definisana pod brojem 13. Opširnije o ovoj temi možete pročitati na linku.

    „Elektroprivreda Srbije“ je obavestila kupce da to preduzeće nije nadležno za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis. Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis propisano je, kako stoji u saopštenju, da je oslobađanje od plaćanja takse u nadležnosti Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine. Zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis podnosi se na obrascu, koji se može preuzeti na sajtu www.rts.rs. Zahtev se podnosi Radio-televiziji Srbije slanjem obrasca na adresu Služba poslovni inženjering, Kneza Višeslava br. 88, 11030 Beograd ili elektronskom poštom na [email protected].

    Za merila električne energije koja se nalaze na teritoriji AP Vojvodine zahtev se može preuzeti na sajtu www.rtv.rs. Zahtev se podnosi Radio-televiziji Vojvodine slanjem obrasca na adresu Služba RTV takse, Ignjata Pavlasa br. 3, 21000 Novi Sad ili elektronskom poštom na [email protected].

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]