Foto: Pixabay.com
Društvo

Osmaci od srede polažu završne ispite

Pančevo, Ned, 12/06/2016 - 11:01
Mirjana MarićZavršni ispiti za đake koji završavaju osnovnu školu biće održani sledeće nedelje, 15, 16 i 17. juna, a preliminarni rezultati će biti objavljeni već 19. juna.

Završni ispit počinje 15. juna testom iz srpskog jezika, dok će se test iz matematike raditi 16. juna. Kombinovani test planiran je za 17. jun. Nakon dva dana, 19.06. izaći će preliminiarni rezultati, na osnovu kojih će učenici imati okvirnu sliku o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova. Bodovi ostvareni na osnovu uspeha u srednjoj školi sabrani sa bodovima ostvarenim na završnom ispitu predstavljaju ukupan broj bodova sa kojim čekate upis. Prethodno je potrebno popuniti listu želja, a primer popunjene liste možete pogledati ovde.

Konačni rezultati će biti objavljeni 24. juna, a odmah nakon toga kreće se sa predajom liste želja. Raspored učenika po školama izaći će 4. jula, nakon čega sledi upis učenika u srednje škole 5. i 6. jula.

Drugi upisni krug, za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 5. jula kada se predaje lista želja. Raspored učenika po školama izaći će 8. jula i istog dana je i upis u škole.

 
MarketingNajnovije vesti