• Otkrivanje čari prirode za decu iz Dolova i Banatskog Novog Sela kroz Čarobnu Šumu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U cilju osnaživanja lokalnih zajednica gde je u razvoju vetropark Vetrozelena, kompanija CWP organizuje prvi deo festivala Reconnect, pod nazivom „Čarobna Šuma“. Više od 120 mališana iz osnovnih škola u Dolovu i Banatskom Novom Selu su pozvani na otkrivanje prirode u Gradskoj šumi u Pančevu, u nedelju, 26. juna 2022 između 12 i 18 časova.

    Program podrazumeva organizaciju obrazovnih radionica za decu osnovnih škola, među kojima su između ostalih šetnja šumskim stazama, radionice pravljenja predmeta od zemlje i sena, radionice o pticama, flori i fauni gradske šume.

    Gradska šuma nalazi se na obalama Tamiša i Dunava, a pristup je omogućen brodićima, s polaskom u grupama iz Pančeva. Ovogodišnja Čarobna Šuma ugostiće decu iz OŠ Žarko Zrenjanin iz Banatskog Novog Sela, i OŠ Aksentije Maksimović iz Dolova.

    Radionice su organizovane u saradnji s Društvom za proučavanje i zaštitu ptica Srbije, Centrom za zemljanju arhitekturu, Biološki istraživačkim društvom Josif Pančić, Planinarsko ekološkim klubom SOKO i Kajak klubom Sportiko. Planirane aktivnosti prilagođene su uzrastu dece koje učestvuju, a uključuju šumski trek, potragu za blagom, kajak turu po Tamišu i šumsko kupanje. Među organizovanim radionicama spadaju teme učenja od prirode, prepoznavanje šumskih bića, pravljenja kućica od zemlje i prirodnih materijala, kao i mnoge druge.

    Briga o prirodi je jedna od ključnih stubova poslovanja kompanije CWP. Da bih ljudi više brinuli o prirodi, potrebno je da osnaže veze s njom, a za to je bitno da provode više vremena u prirodi. Želja CWP je da se kroz razne aktivnosti i radionice, najmlađe generacije, zajedno sa njihovim roditeljima i učiteljima, podsete na lepotu prirode i podstaknu na brigu o istoj.

    U 2022. godini će se održati još dva segmenta festivala Reconnect, za podizanje svesti o ekologiji, očuvavanju prirode i podršku Pančevu u zelenoj transformaciji. Datumi i aktivnosti biće objavljeni naknadno.

    CWP je jedna od navećih investitora u vetroparkove u Srbiji, a odnedavno razvija i projekte solarnih elektrana. Uz kapacitete u Rumuniji i Australiji, CWP je do sada razvio projekte za zelenu energiju ukupne snage 1.525 MW, što je donelo investicije od 3 milijarde evra i omogućilo da se izbegnu emisije 18,6 miliona tona CO2.

    U saradnji sa partnerima, CWP trenutno radi na projektu najveće elektrane na svetu, Asian Renewable Energy Hub – hibridne centrale od vetroturbina i solarnih panela, koja će biti i najveći svetski centar za zeleni vodonik i zeleni amonijak.

     

    U cilju osnaživanja lokalnih zajednica gde je u razvoju vetropark Vetrozelena, kompanija CWP organizuje prvi deo festivala Reconnect, pod nazivom „Čarobna Šuma“. Više od 120 mališana iz osnovnih škola u Dolovu i Banatskom Novom Selu su pozvani na otkrivanje prirode u Gradskoj šumi u Pančevu, u nedelju, 26. juna 2022 između 12 i 18 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]