• Pančevac Miloš Petrović- Dečko od milion dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Drama u „Poteri”… Oboren rekord u 10 sezona… Večerašnja emisija kao finale Svetskog prvenstva u fudbalu…

    Ovo su samo neki od naslova nakon dramatične emisije „Potera”, koja je prikazana dan nakon finala za infarkt u Dohi, u kojoj je Miloš Petrović (20), student prava iz Pančeva, zamalo osvojio milion dinara. Zapravo, osvojio ih je, ali ih nije odneo kući.

    U prvom delu emisije, tačno je odgovorio na svih 11 pitanja koja je pročitao voditelj Jovan Memedović, i sam šokiran znanjem studenta, a potom je Miloš hrabro išao na cifru od milion dinara koju mu je ponudila produkcija i pobedio u igri „jedan na jedan” sa tragačem Žarkom Stevanovićem. Prethodni rekord držao je Dejan Modoranović, takođe iz Pančeva, sa osvojenih 835.000 dinara. U dramatičnom finalu emisije, u kojem su uz Miloša učestvovali i Dejan Pavlović i Dragan Samac, tragač je bukvalno u poslednjoj desetinki uspeo da preokrene rezultat i uzme sav novac (1.165.000).

    Milion nije otišao u Pančevo, ali je zato Miloš osvojio srca širom Srbije svojim znanjem, kulturnim i dostojanstvenim ponašanjem.

    Ne čudi, jer potiče iz pravničko-novinarske porodice. U njegovoj kući „Politika” se čita decenijama. Skroman, kao da ne shvata šta mu se dogodilo, na naše pitanje da li mu godi što je postao poznat preko noći, jednostavno odgovara:

    – Uvek je lepo kada čujete neki kompliment, mada, neki su možda i preterani. Osećaj je lep, a pogotovo kada se toliko ljudi javi da čestita, da me pohvale i da kažu koliko žale za tom sekundom, čak mnogi i više nego ja. Uz mnogo lepih komentara, bilo je i onih koji su govorili o tome kako je ceo kviz namešten i da je velika nepravda taj gubitak u poslednjoj sekundi, ali mogu samo reći da su to besmislice i svaka čast Žarku!

    Pre ovog kviza, Miloš je učestvovao i osvajao nagrade u tzv. pab kvizovima, a ranije i na plivačkim takmičenjima. Sada kaže da je razbijena trema i da planira da se prijavi i za „Slagalicu” i „Stigni me ako znaš”. Prijava za kviz „Želite li da postanete milioner” je već poslata.

    – Za kvizove se čovek pasivno priprema ceo život, jer stalno dobija neke informacije, a kod kuće gledam kvizove. Nikada nisam koristio određene knjige sa pitanjima i odgovorima, već dosta toga pamtim i dosta toga me interesuje, posebno istorija, fudbal, umetnost (najviše književnost), kao i domaći film – priča nam Miloš.

    To pasivno znanje se pokazalo i na jedinom pitanju na koje je tragač Žarko Stevanović pogrešno odgovorio, što se inače baš retko dešava – koji fudbaler je igrao i u Interu i u Milanu i u Juventusu. Zlatan Ibrahimović – glasio je tačan odgovor koji je dao Miloš, jer se setio da je negde video Zlatanovu sliku u dresu Juventusa.

    Jedini Milošev pogrešan odgovor bio je u vezi sa visinom skakaonica na bazenu na Olimpijskim igrama.

    Osim podrške porodice i devojke Anđele Punoš, koja ga je prijavila za učešće u kvizu, navijalo je i celo Pančevo. Na dan emitovanja emisije, bio je Sv. Nikola, Miloša su doveli u kafić u kojem ga je čekalo oko 40 ljudi.

    – Nisam znao šta mi pripremaju, to je stvarno bio jedan veliki šok i ne znam kako bih se svima zahvalio. Tokom emisije su svi stalno aplaudirali na svaki moj udah i izdah, eto kolika je bila podrška. Bilo je to jako lepo druženje i uspomena za ceo život – priča Miloš, koji je na kraju večeri dobio i tortu sa natpisom „Dečko od milion dinara”.

    A „dečko od milion dinara” sebe opisuje kao „druželjubivog momka uvek spremnog na šalu, malo nezadovoljnog današnjim sistemom vrednosti, ali u nadi da će se to jednog dana promeniti”. Burne reakcije širom Srbije na pojavu mladog i pametnog momka svakako govore da su neke promene počele, a mnogi ga već vide i kao sledećeg tragača.

    Drama u „Poteri”… Oboren rekord u 10 sezona… Večerašnja emisija kao finale Svetskog prvenstva u fudbalu…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]