Foto: Goran Nikolić
Društvo

„Pančevački Dani avanture” 10. i 11. septembra

Pančevo, Čet, 01/09/2016 - 11:12
Mirjana Marić


PANČEVO, 1. septembar – U Pančevu se u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana treći put po redu, održavaju „Pančevčki Dani avanture“ Turističke organizacije Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva. Reč je o posebnoj manifestaciji koja za cilj ima promociju sporta, zdravih načina života, rekreacije, zaštite životne sredine i edukacije o prirodi. Ideja organizatora je da se kroz promociju aktivnog, avanturističkog turizma obogati i ukupna turistička ponuda grada Pančeva.

Prvog dana, u subotu 10.9. od 16 časova u Narodnoj bašti, planinari i izviđači će organizovati poligone spretnosti za decu, u okviru kojih će biti održane i pokazne vežbe boravka u prirodi. Pored toga organizovaće se obilazak Narodne bašte, sa ciljem upoznavanja biljnog i životinjskog sveta najvećeg parka u Pančevu. 

Drugog dana programa, 11. septembra, u parku Barutana, u okviru celodnevnog programa sa početkom u 11 časova, biće organizovane aktivnosti u sledećim oblastima: sportsko penjanje, spuštanje niz uže, streličarstvo i gađanje savremenim i tradicionalnim lukom, streljaštvo, mačevanje, stoni fudbal, badminton, frizbi, poligoni spretnosti za decu, airsoft, borilački sportovi, srednjovekovni vitezovi, a predstaviće se i udruženje sokolara Srbije.

Od 19 časova sledi „Vatreni šou“, a gosti manifestacije biće Specijalna brigada Srbije i udruženje srednjovekovnih vitezova Beli orlovi. Ove godine prvi put organizovaće se i revijalna takmičenja u nekoliko disciplina, a prijave će biti na licu mesta. 

Foto: Goran Nikolić
dani-avanture_2.jpg

Foto: Goran Nikolić
dani-avanture_6.jpg

Foto: Goran Nikolić
dani-avanture_1.jpgMarketingNajnovije vesti