sanitetsko vozilo, hitna pomoć Foto: Dom zdravlja Pančevo
Društvo

Pančevački Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

Izvor: 
013info Pon, 14/03/2022 - 09:54Dom zdravlja Pančevo dobio je od resornog ministarstva jedno specijalno sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom.

Osim pančevačkog Doma zdravlja sanitetska vozila je dobilo još 95 drugih zdravstvenih ustanova, a primopredaja između Ministarstva zdravlja Repubilke Srbije i zdravstvenih ustanova održana je 12. marta, ispred zgrade SIV-a.

Svečanoj primopredaji je prisustvovala dr Zorica Sokić, v.d. direktora Doma zdravlja Pančevo, kao i Slobodan Knežević, šef voznog parka naše Ustanove.

Dom zdravlja je saopštio da je ovo od izuzetnog značaja s obzirom da su potrebe za zbrinjavanjem pacijenta iz godine u godinu sve veće.

“Samo u prošloj godini je ukupan broj pređenih kilometara u Službi hitne medicinske pomoći bio preko 500.000 što je za oko 80% više od planiranog broja”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će Dom zdravlja i u narednom periodu pokušati da obnovi vozni park sanitetskih i transportnih vozila kako bi unapredio kvalitet zdravstvenih usluga svim korisnicima u našoj lokalnoj zajednici kroz obezbeđivanje najvišeg mogućeg standarda i načela efikasnosti i pristupačnosti zdravstvene zaštite.

 
MarketingNajnovije vesti