• Pančevački mališani čine sve da pomognu svojoj drugarici. Sad im treba i vaša pomoć

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kako bi pomogli svojoj desetogodišnjoj drugarici Ani Iris iz Pančeva, mališani iz Edukativnog centra „Korak po korak 2“ izradili su razne rukotvorine poput novogodišnjih čestitki, ukrasa, crteža koji će biti u prodaji na humanitarnom Novogodišnjem bazaru u subotu, 21. decembra, od 12 do 15 časova u prostorijama ovog Centra.

    Dajući lekciju iz humanosti, deca su učinila ono što je u njihovoj moći, a iz ovog centra pozivaju sve sugrađane da se pridruže akciji mališana i pomognu Ani u njenoj borbi. Osim Aninih drugara i njihovih roditelja, humanitarnom bazaru su se pridružili i karikaturista Nikola Dragaš i frizerka Nikolina Borota.

    Ana Iris je na svet došla 2009. godine hitnim carskim rezom. Čim je otvorila oči, 10 minuta je reanimirana, a potom hitno prevezena u Institut za majku i dete. Od tog dana kreće Anina svakodnevna borba, ne može samostalno da hoda, ne puzi, ne izgovara rečenice. Ana je na fizikalne terapije išla i po dva puta dnevno u prvih godinu dana, provela je godinu dana u Budimpešti na tretmanima za decu koja imaju hipotoniju, bila je uključena i u tretman iz Belgije poznat kao ABR… Uz pomoć humanitarnih fondacija Ana je imala nekoliko operacija u Turskoj, a nakon operacija je uključena u niz rehabilitacionih tretmana koji su doveli do značajnijih poboljšanja i ona danas mnogo bolje sedi, sve razume, ali teže govori i još uvek nije napravila svoj prvi korak, a ni stala na noge.

    Bez obzira na sve Ana je veliki borac i neodustaje lako, a njena upornost tokom gotovo svakodnevnih logopedskih tretmana i fizikalnih terapija oduševljava one koji sa Anom rade.

    Svi oni koji nisu u mogućnosti da u subotu posete ovaj Novogodišnji bazar, Ani Iris mogu pomoći i preko fondacija:

    „Budi human“

    Slanjem SMS poruke: Upišimo 253 i pošaljimo SMS na 3030

    Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human253 i pošaljimo SMS na 455

    Uplatom na dinarski račun: 160-463449-30

    Uplatom na devizni račun: 00-540-0001941.3

    IBAN: RS35160005400001941358

    SWIFT/BIC: DBDBRSBG

    Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

    Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

     

    „Podrži život“

    SMS poruke (100 RSD) na broj 5757

    Uplatom na dinarski račun: 205-999-98 

    Uplatom na devizni račun: 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

    https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/253/ana-iris-filiposki

    Kako bi pomogli svojoj desetogodišnjoj drugarici Ani Iris iz Pančeva, mališani iz Edukativnog centra „Korak po korak 2“ izradili su razne rukotvorine poput novogodišnjih čestitki, ukrasa, crteža koji će biti u prodaji na humanitarnom Novogodišnjem bazaru u subotu, 21. decembra, od 12 do 15 časova u prostorijama ovog Centra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]