• Pančevački Narodni muzej obišlo 40 đaka i profesora iz Grčke, Bugarske, Turske, Italije i Francuske

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ekonomska škola iz Pančeva domaćin je gostima iz pet zemalja, đacima i profesorima, koji učestvuju u projektu „Pametni turizam“. Oni obilaze kulturne znamenitosti u okolini, a fokus je na muzejima.

    Pančevački Narodni muzej obišlo je 40 đaka i profesora iz Grčke, Bugarske, Turske, Italije i Francuske. Oni su u poseti učenicima prve i treće godine Ekonomske škole sa smera turistički tehničar. Svi zajedno učestvuju u projektu koji ima za cilj promociju turizma ovih zemalja.

    Tim povodom, Emirhan Vardar iz Turske rekao je:

    –  Preko dana je mirno ovde i to mi se sviđa, voleo bih da upoznam i noćni život. Do sada je sve bilo lepo, dopada mi se hrana, ulice u gradu, uživam.

    Aleksandro Cvetković iz Italije naveo je:

    – Ja sam poreklom Srbin i stvarno nisam imao mogućnosti mnogo Srbije da vidim,a želeo bih da vidim sve.

    Teme kojima se bave učesnici projekta su marketing u turizmu, gastronomija, zabava, hoteli i muzeji. Do sada su posetili Veliko Trnovo, Istambul, Janjinu i Peskaru.

    Serž Zonevile iz Francuske o našem gradu izjavio je:

     – Pančevo je veoma lep grad. Ljudi koji su nas primili su ljubazni i fini. Videli smo centar grada i školu zasad.

    Fabijana Roči iz Italije smatra da je važno da upoznajemo jedni druge:

    – Ovaj projekat će uticati na decu, zato što je važno da upoznajemo jedni druge, a ne da gradimo zidove između sebe. Jedino tako možemo da se razvijamo.

    Deca se druže, uče strane jezike i kulture, stiču dragocena iskustva.

    – Upoznala sam puno novih ljudi, razmenili smo socijalne mreže, pa smo u kontaktu, jako mi se sviđa i jako je interesantno, saopštila je Ana Đuriš iz Pančeva.

    Živana Krejić, profesorka Ekonomske škole Pančevo dodala je o projektu:

     – To je bio period korone, kada su naši đaci bili uskraćeni za odlaske na stručnu praksu. Pošto je hotelska industrija, industrija turističkih agencija i turizma uopšte pretrpela najveće gubitke, došli smo na ideju da jedan ovakav projekat realizujemo zajedničkim snagama.

    Naredno druženje biće u maju, u mestu Giron, na obali Atlantika u Francuskoj.

    Ekonomska škola iz Pančeva domaćin je gostima iz pet zemalja, đacima i profesorima, koji učestvuju u projektu „Pametni turizam“. Oni obilaze kulturne znamenitosti u okolini, a fokus je na muzejima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]