• PANČEVAČKI PČELAR VOJKAN MILUTINOVIĆ: Med mu se „pozlatio“ na takmičenjima u Tuzli i Tetovu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon medalja koje je dobio na takmičenjima po Srbiji, za prekaljenog pančevačkog pčelara – Vojkana Milutinovića, izazov su postala nadmetanja u inostranstvu.

     – Prvi put je to bilo 2019. godine u hrvatskim Vinkovcima, gde sam osvojio zlato, nakon čega su usledile po tri medalje istog sjaja u Tetovu i Tuzli. To je uticalo da se i lane ponovo iskušam u tim mestima. I eto rezultata: u Tuzli sam osvojio četiri zlata – za bagremov, livadski, lipov i suncokretov, što sam ponovio i u Tetovu, gde sam pridodao i najvažnije odličje za med uljane repice. To mi mnogo znači, jer sam se odmeravao sa kolegama iz Turske, Rumunije, Češke, Grčke, Albanije, pa mi je to veliki stimulans za dalji rad, navodi Milutinović.

     

     

    On trenutno, sa ukućanima priprema ramove za prolećnu sezonu i obilazi pčelinjake, na kojima kontroliše količinu hrane.

    – Po potrebi dodajemo pogače tamo gde su  pčele probile mednu kapu i obavezno kontrolišemo prolaznost leta, jer je protok svežeg vazduha u košnici veoma bitan,  navodi ovaj proizvođač meda.

    Inače, on je treća generacija i porodici koja se bavi pčelarstvom, a momentalno ima 250 košnica i med sakuplja na potezu od Južne Morave preko Aleksinca pa do Fruške gore.

    Nakon medalja koje je dobio na takmičenjima po Srbiji, za prekaljenog pančevačkog pčelara – Vojkana Milutinovića, izazov su postala nadmetanja u inostranstvu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]