Sindikalci prosveta
Društvo

Pančevački prosvetari se pridružili zahtevima Unije sindikata prosvetnih radnika

Izvor: 
013info Sre, 04/11/2020 - 15:04

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije danas su u pančevačkom Gradskom parku obavestili novinare o zahtevima koje su uputili premijerki, ministru prosvete, ministru finansija i  ministarki državne uprave i lokalne samouprave.

Kako nam je rekao Miloje Marković, predsednik Asocijacije prosvetnih radnika Pančevo,Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije od nove Vlade traži da u budžetu za narednu godinu planira veća izdvajanja za prosvetu, isplatu 30.000 dinara za šest Svetosavskih nagrada predviđenih potpisanim Sporazumom o rešavanju spornih pitanja kao i 25.000 dinara iz ušteda predviđenih potpisanim sporazumom, korigovanje koeficijenata nenastavnom osoblju, pomoćnom osoblju kao i plaćanje angažovanja i putnih troškova članovima i podgrupama pri školskim upravama. Dugovanja prema zaposlenima u prosveti se nagomilavaju i godinama ne rešavaju. Ona proističu iz potpisanog sporazuma kako sa Vladom Srbije tako i sa Ministarstvom prosvete.

Prema Markovićevim rečima oni ne razmišljaju o obustavi rada, jer kako objašnjava, u ovoj situaciji (pandemija) to ne bi bilo svrsishodno. 

 
MarketingNajnovije vesti