• Pančevački učitelj poklonio novčani deo nagrade “Najbolji edukator Srbije 2020.” Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevački učitelj Predrag Starčević, posetio je u petak NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i tom prilikom im predao celokupan iznos novčnog dela nagrade “Najbolji edukator Srbije 2020.”

    Uz novac od lične nagrade “Najbolji edukator Srbije 2020.”, koju dodeljuje Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin MIšić”, učitelj Peđa je za kuću NURDOR-a, u kojoj borave deca obolela od raka sa svojim roditeljima čekajući preglede i po izlasku iz bolnice, poklonio crtreže dece iz svog odeljenja i sliku “Beograd”, slikarke Ljiljane Mihonjić Stojanović uz reči: “Neka porodice koje sa svojom bolesnom decom dođu u kuću NURDOR-a i kroz  sliku na zidu dobiju poruku da ih Beograd srcem dočekuje.”

     

    – U prostorijama NURDOR-a smo vodili dirljiv razgovor o deci oboleloj od raka, o mnogo toga što su zaposleni i volonteri NUNDOR-a postigli, o humanitarnim pomoćima koje ovi divni i iznad svega humani ljudi organizuju i daju i deci oboleloj od raka i njihovim porodicama, o saradnji NURDOR-a sa medicinskim ustanovama, o našoj budućoj saradni, ispričao nam je učitelj Peđa.

    Iz udruženja su učenicima učitelja Peđe, koji su crtali crteže poslali poklone.

     

    – Želimo da zahvalimo i Vašim sjajnim učenicima na predivnim radovima koje smo dobili, i što su položili sa odličnom ocenom  jedan veoma važan i veliki ispit – ispit humanosti i altruizma! U ime roditelja i mališana iz NURDOR-a srdačno Vas pozdravljamo i toplo zahvaljujemo sa željom da još mnogo,  mnogo generacija podučavate svojim primerom i u veri da će nam budućnost doneti još sličnih prilika za širenje dobročinstva i ljubavi, poručili su iz NURDOR-a.

     

     

    Na ovom izuzetno dirljivom susretu dogovorili su i konkretne akcije za naredni period.

     

    Dečje crteže mojih učenika sa porukama o ljubavi i prijateljstvu, iz knjige “Mostovi prijateljstva“ ćemo uramiti i darivati kućama NURDOR-a. Prikupljaćemo u male igračke za “kutiju hrabrosti”, iz koje deca obolela od raka izvlače igračku, posle terapija, Uz igračke i uramljene crteže iz knjige, u NURDOR ćemo odneti i nekvarljive namirnice i sredstva za higijenu koji su potrebni porodicama obolele dece koje borave u kuči NURDORA. Dečju nedelju u oktobru celu čemo posvetiti deci oboleloj od raka. Tada ćemo u našem parku u Pančevu organizovati prodaju dečjih crteža i svega ostalog što deca stvore. Sav prihod ćemo uplatiti NURDOR-u. Osmislićemo i zajedničku akciju 15. februara, kada je Svetski dan dece obolele od raka, objašnjava nam Predrag Starčević.

     

    Valjalo bi podsetiti i da je on svojevremeno celokupan prihod od Bukvara za prvi razred, čiji je autor i pisac, uplatio kao dobrotvorstvo dečjem odeljenju Opšte bolnice u Pančevu. Tada je  mališanima u bolnici držao  i psihološke radionice pod geslom “Učitelji u bolnice”.

     

    – Nekada sam držao psihološke radionice na dečjem odeljenju Bolnice u Pančevu i dobro znam šta bolesna deca osećaju i kroz šta prolaze. Ukoliko to iko može u potpunosti znati i osetiti sem njihovih roditelja! Kada prođe ova korona, rado ću se uključiti i na ovaj način u rad sa vašom, našom decom, rekao nam je pančevački učitelj.

     

     

    Pančevački učitelj Predrag Starčević, posetio je u petak NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i tom prilikom im predao celokupan iznos novčnog dela nagrade “Najbolji edukator Srbije 2020.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]