Poziv na promotivnu vožnju bicikala za kraj Rebicycle kampa Pančevo
Društvo

Pančevci dobijaju servis za iznajmljivanje bicikala

Pančevo, Sre, 26/04/2017 - 08:55
Mirjana Marić


U utorak 25. aprila 2017. godine u konferencijskoj sali Turističke organizacije Pančevo održana je Konferencija za medije kojom je započeta kampanje prikupljanja „Be nice, doniraj bajs!"

Kampanja prikupljanja bicikala „Be nice, doniraj bajs!“ promoviše koncept urbanog biciklizma, kao normalnog, jednostavnog, jeftinog i ekološkog vida gradskog prevoza i trajaće od 25. aprila do 5. juna. Tokom kampanje naši sugrađani biće u prilici da svojim donacijama, u vidu starog bicikla (ili dela bicikla), direktno učestvuju u pokretanju „Rebike“ zelenog servisa za iznajmljivanje bicikala.

Na konferenciji za medije ispred Organizacije za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting obratili su se osnivači „Rebike“ servisa za iznajmljivanje bicikala Deniz Hoti, Nikola Veljković i Siniša Velić.

- Dobrodošli u svet biciklizma, izjavio je Deniz Hoti na početku konferencije, dok je Nikola Veljković prisutnima poručio je sve što nam treba da živimo u zelenom gradu pozitivan stav i odgovorno ponašanje.

- Budućnost gradskog prevoza je u biciklizmu, odnosno u gradskim servisima za deljenje bicikala, rekao je Veljković.

kampanja.jpg

 

Deniz Hoti i Nikola Veljković su istakli da će do 25. maja 30 volontera prikupiti 150 starih bicikala kako bi ReBike servis do kraja godine imao tačno 100 bicikala koji će biti usluzi našim sugrađanima. Organizatori su najavili i proslavljanje svetskog dana Zaštite životne sredine, 5. juna, organizovanjem prve po redu „Bajs berze“ u Pančevu.

„Bajs berza“ je prodajna izložba bicikala i mesto susreta svih onih koji ne mogu da žive bez vožnje na dva točka. Posetioci berze će imati priliku da vide, razmene i kupe široki asortiman nove i polovne opreme za bicikle.

Siniša Velić je najavio da će ReBike servis za iznajmljivanje bicikala početi sa radom 5. juna na Svetski dan zaštite životne sredine. Lepa vest je da će prvih sat vremena vožnje biti potpuno besplatno.

ReBike servis za iznajmljivanje bicikala je prvo društveno preduzeće koje pokreće Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting. Cilj im je da podstaknu svoje sugrađane/ke da koriste bicikl kao javno prevozno sredstvo. Na taj način žele da utiču na smanjenje zagađenja, gužvi u saobraćaju i na fizičku pokretljivost ljudi.

Pogledajte i prilog o prošlogodišnjoj akciji koja je bila uvod u kampanju prikupljanja bicikala „Be nice, doniraj bajs!“.
MarketingNajnovije vesti