Foto. Janez Kranjc
Društvo

Pančevci najbolji na takmičenju u podvodnim fotografijama u Beloj Crkvi

Izvor: 
Vojvodina uživo Uto, 24/05/2022 - 19:03Klub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva”, minulog vikenda je bio domaćin takmičenja u podvodnim fotografijama. Učestvovali su najbolji fotografi iz Srbije i regiona, a prvo mesto osvojio je SDT „Svet ronjena” iz Pančeva.

Pod pokroviteljstvom Saveza Organizacija Podvodnih Aktivnosti Republike Srbije, Saveza Podvodnih Aktivnosti Vojvodine, Opštine Bela Crkva, Centra za kulturu „Bela Crkva” i PIK-a „Južni Banat“ stvoreni su odlični uslovi takmičarima da ostvare svoje umetničke ideje kroz podvodnu fotografiju.

Član opštinskog veća opštine Bela Crkva, Marko Lazarević i direktor Turističke Organizacije Opštine Bela Crkva Novica Jovanović svečano su otvorili takmičenje podvodnim fotografima.

Posle kraćeg brifinga vezanog za samo takmičenje, a tiče se pravilnika, lokacije odnosno akvatorija gde će se samo takmičenje odvijati takmičari su se uputili ka „Novom jezeru“ gde su imali na raspolaganju četiri sata takmičarskog ronjenja i fotografisanja.

Takmičenje se odvijalo u dve klase: Kompakt i DSLR aparatima i tri takmičarske kategorije fotografije: Makro, Riba i Ambijent.

Žiri u sastavu: Jovana Milanko, Milan Živković i Vladimir Mladenović je i ovog puta imao težak zadatak da odluči koje će se fotografije naći u krugu pobedničkih.

Prvo mesto osvojio je SDT „Svet ronjena” iz Pančeva, drugo mesto KPA „Bela Crkva” i treće mesto RK „Šip“ Novi Sad.

Za najbolju fotografiju takmičenja proglašena je fotografija Igora Obradovića, takmičara KPA „Bela Crkva“.

“Takmičenje je dobilo i svog junaka u liku najmlađeg takmičara petnaestogodišnjeg Marka Obradovića koji je postigao izuzetan rezultat i sa jednim osvojenim zlatom stigao do ukupnog plasmana na petom mestu u državi. Sve čestitke Marku na uspehu.Uz konstataciju da je na takmičenju bilo 25 takmičara iz Srbije i BiH i da nije bilo primedbi na sam tok i posle takmičenja, možemo zaključiti da smo kao domaćini ispunili u potpunosti svoj zadatak sa nadom da će sledeći put biti još bolje i lepše takmičenje,” rekao je predsednik KPA „Bela Crkva”, Dragan Perašević.

 
MarketingNajnovije vesti