• Pančevci pokrenuli onlajn peticiju za raskid ugovora sa firmom koja zaprašuje komarce, ali da li je baš ona kriva ili je odgovoran neko drugi?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na sajtu peticije.online pokrenuta je „Inicijativa za raskid ugovora sa firmom EKO-SAN PLUS d.o.o. Beograd zbog lose odradjenog tretmana suzbijanja komaraca na teritoriji grada Panceva“.

    „Mi, dole potpisane građanke i građani Panceva protivimo se namerama gradskih vlasti da nastavi saradnju sa firmom EKO-SAN PLUS d.o.o. Beograd zbog  lose odradjenog tretmana suzbijanja komaraca na teritoriji grada Panceva . Takodje zahtevamo da gradske vlasti obezbede da posao dobije bilo koja firma, koja moze da uradi zaprasivanje komaraca iz aviona sto je po  polozaju grada okruzenog sumom, rekama, mocvarama i barama neophodno. Isto tako trazimo i javno saopstenje nadleznih zbog cega se u Pancevu vise godina u nazad tretiranje vrsi na ovako los nacin  iako znamo da se ogromna sredstva za to odvajaju. Imajuci u vidu da su u prosloj 2019 godini 36 lica smrtno stradala od virusa zapadnog nila zahtevamo brzu reakciju „, napisano je u pozivu peticije.

    Kako piše potpisivanjem, ovlašćujete Ivana Jovanovicća da preda  potpis onima koji imaju moć odlučivanja po ovom pitanju.

    Koliko je nama poznato, naloge za prskanje komaraca izdaje Sekretarijat za zaštitu životne sredine Pančeva, a rezultate prskanja konotroliše i preporuke za prskanje daje Zavod za biocide i medicinsku ekologiju. Ranije je postojala klauzula da nadležna firma mora bez nadoknade prskati komarce ukoliko posao nije obavljen kako valja, a to se da ustanoviti preko izveštaja o monitoringu komaraca. 

    Nažalost, iz Gradske uprave ne odgovaraju na naša pitanja u vezi sa ovom temom.

    Naime, portal 013info je još prošle srede od PR službe Grada Pančeva zatražio izveštaj o monitoringu komaraca, ali do danas taj izveštaj nismo dobili. Ko i zašto krije ovaj dokument ostaje da se vidi u budućnosti.

    Na sajtu peticije.online pokrenuta je „Inicijativa za raskid ugovora sa firmom EKO-SAN PLUS d.o.o. Beograd zbog lose odradjenog tretmana suzbijanja komaraca na teritoriji grada Panceva“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]