Pančevo
Društvo

PANČEVO: 48,5 miliona dinara za 8 meseci redovnog održavanja ulica

Pančevo, Uto, 12/02/2019 - 17:35
Vladimir Đoković

Ugovor za redovno održavanje ulica u naseljenom mestu Pančevo i opštinskih puteva na teritoriji grada Pančeva sklopljen je sa beogradskim preduzećem “Baumeister” DOO. Za ovaj posao tokom 8 meseci, od 1. oktobra 2018. do 31. maja 2019. godine iz gradskog budžeta biće plaćeno 48.553.387 dinara bez PDV-a.

- Opšti utisak o stanju putne infrastrukture, odnosno o stanju u opštinskih puteva i ulica u Pančevu, u velikoj meri određen je zatečenim stanjem kolovoza i prethodnim ulaganjem i aktivnostima na njihovom održavanju u odnosu na ostvareni eksloatacioni period, čestim raskopavanjima koja se pravdaju polaganjem novih instalacija, ili popravkom postojećih, kao i slučajnim i nepredvidivim nastajanjem udarnih rupa i oštećenja, čija se pojava ne može predvideti, a na koje se može reagovati tek od momenta njihovog nastajanja, ocena je nadležnih iz JP “Urbanizam”.

U ime grada Pančeva “Urbanizam” vrši nadzor na nizom poslova koji obuhvata održavanje gradskih ulica i opštinskih puteva po selima. “Redovno i svakodnevno” nadzor je u prethnodnom periodu vršen za ravnanje i nasipanje poprečnog profila puta sa nasipanjem kamenim agregatom i struganim asfaltom, ručno i mašinsko krpljenje udarnih rupa asfalt betonom i asfaltom, košenjem trave i sečenjem šiblja u putnom pojasu, čišćenjem ivičnjaka i kolovoza od nečistoća, čišćenjem odvoznim kanala, mašinskim iskopom odvodnih jarkova i iskopom kanala.

Nadzor je vršen i na poslovima održavanja semafora na 35 raskrsnica, obeležavanja horizontalne signalizacije, zamene usporivača brzine “ležećih policajaca” i zamene, dopune, obnavljanja i postovaljanja nove vertikalne saobraćajne singalizacije.
MarketingNajnovije vesti