Društvo

PANČEVO: 54 čistača i tri mašine zarade za Higijenu više od 152 miliona dinara godišnje

Pančevo, Čet, 14/09/2017 - 12:22
Vladimir Đoković

 

Gradsko veće Pančeva prihvatilo je cene usluga održavanja čistoće na javnih površinama koje je predložila JKP “Higijena”.

Prema ovoj računici ručno čišćenje planiranih površina moći će da obavi ukupno 54 radnika Higijene. I to 45 za čišćenje a 9 radnika za pročišćavanje. Za ručno čišćenje kalkulacija kaže da će Grad Pančevo platiti 76,8 miliona dinara za ukupno tokom godine očišćenih 76,8 miliona kvadratnih metara. Dakle dinar po metru kvadratnom sa PDV-om.

Mašinsko čišćenje, cena je sa PDV-om, koštaće 0,78 dinara po kvadratnom metru. Mašinama će biti očišćeno, prema planovima, ukupno 16,4 miliona kvadratnih metara  što će biti plaćeno sa 76,8 miliona dinara iz gradskog budžeta. Za mašinsko čišćenje Higijena, prema standardima, koristi 3 mašine.

Snega još nema ali kada bude pao Higijena će prema ovom cenovniku naplaćivati 393 hiljade dinara za svaki dan čišćenja javnih površina od snežnih padavina.

Dve cisterne prema planovima biće dovoljne za pranje javnih površina. Plan je da se ukupno opera 6 miliona kvadratnih metara za šta će biti naplaćeno 11,6 miliona dinara.

Svako odvoženje otpada sa Bele stene grad Pančevo će koštati 9.370 dinara. Marketing

Najnovije vesti