• PANČEVO: 54 čistača i tri mašine zarade za Higijenu više od 152 miliona dinara godišnje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Gradsko veće Pančeva prihvatilo je cene usluga održavanja čistoće na javnih površinama koje je predložila JKP “Higijena”.

    Prema ovoj računici ručno čišćenje planiranih površina moći će da obavi ukupno 54 radnika Higijene. I to 45 za čišćenje a 9 radnika za pročišćavanje. Za ručno čišćenje kalkulacija kaže da će Grad Pančevo platiti 76,8 miliona dinara za ukupno tokom godine očišćenih 76,8 miliona kvadratnih metara. Dakle dinar po metru kvadratnom sa PDV-om.

    Mašinsko čišćenje, cena je sa PDV-om, koštaće 0,78 dinara po kvadratnom metru. Mašinama će biti očišćeno, prema planovima, ukupno 16,4 miliona kvadratnih metara  što će biti plaćeno sa 76,8 miliona dinara iz gradskog budžeta. Za mašinsko čišćenje Higijena, prema standardima, koristi 3 mašine.

    Snega još nema ali kada bude pao Higijena će prema ovom cenovniku naplaćivati 393 hiljade dinara za svaki dan čišćenja javnih površina od snežnih padavina.

    Dve cisterne prema planovima biće dovoljne za pranje javnih površina. Plan je da se ukupno opera 6 miliona kvadratnih metara za šta će biti naplaćeno 11,6 miliona dinara.

    Svako odvoženje otpada sa Bele stene grad Pančevo će koštati 9.370 dinara. 

    Gradsko veće Pančeva prihvatilo je cene usluga održavanja čistoće na javnih površinama koje je predložila JKP “Higijena”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]