• PANČEVO: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u subotu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Uoči Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Ispružite ruku za život“ u cilju podizanja svesti o ovom humanom činu.

    Akcija će se održati 10. juna od 10 do 14 časova u Pančevu, na dve lokacije (Crveni krst Pančevo Žarka Zrenjanina 15 i transfuziomobil koji će biti postavljen na uglu ulica Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Radomira Putnika).

    “Udruženje obolelih od multiplog mijeloma želi da se oduži svima koji su dali i daju krv čiji smo mi česti primaoci, tako što će dovesti svoje prijatelje, članove porodica, poznanike i podržavaoce udruženja koji mogu biti davaoci na vandrednu organizovanu akciju tim povodom”, navela je predsednica Udruženja Snežana Doder.

    Ona je dodala da se do sada prijavilo oko 100 dobrovoljnih davalaca, i pozvala sve zainteresovane građane iz Pančeva, Beograda i okoline da se pridruže članovima Udruženja na događaju.

    “Takođe ovim povodom želimo da još jednom skrenemo pažnju javnosti na pacijente obolele od multiplog mijeloma i da radimo na podizanju kolektivne svesti o ovoj bolesti i potrebama rane dijagnostike, kao i inovativnim terapijama”, rekla je Doder.

    Multipli mijelom je maligna bolest koštane srži čije lečenje može biti veoma efikasno, te je  od suštinskog značaja da se obolelima obezbede lekovi novije generacije koji trenutno nisu dostupni u Srbiji.

    Udruženje organizuje besplatan prevoz za dobrovoljne davaoce koji nisu stanovnici Pančeva.

    Akcija „Ispružite ruku za život“ se organizuje u saradnji sa Crvenim krstom Pančeva i Zavodom za transfuziju Vojvodine, a uz podršku velikog broja privrednika iz Pančeva.

    “Biće ovo sjajan način da pokažemo koliko smo humani, kao grad, kao ljudi ali i da se nakon akcije dobro zabavimo i naučimo nešto novo na bogatom sadržaju koje planiramo za sve koji budu tu tog dana”, rekla je Doder  i dodala da će nakon akcije biće organizovan program u Galleria caffe u ulici dr. Svetislava Kasapinovića 18.

     

    Uoči Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Ispružite ruku za život“ u cilju podizanja svesti o ovom humanom činu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]