Društvo

PANČEVO: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u subotu

Izvor: 
013info Sre, 07/06/2023 - 11:27Uoči Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom "Ispružite ruku za život" u cilju podizanja svesti o ovom humanom činu.

Akcija će se održati 10. juna od 10 do 14 časova u Pančevu, na dve lokacije (Crveni krst Pančevo Žarka Zrenjanina 15 i transfuziomobil koji će biti postavljen na uglu ulica Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Radomira Putnika).

“Udruženje obolelih od multiplog mijeloma želi da se oduži svima koji su dali i daju krv čiji smo mi česti primaoci, tako što će dovesti svoje prijatelje, članove porodica, poznanike i podržavaoce udruženja koji mogu biti davaoci na vandrednu organizovanu akciju tim povodom”, navela je predsednica Udruženja Snežana Doder.

Ona je dodala da se do sada prijavilo oko 100 dobrovoljnih davalaca, i pozvala sve zainteresovane građane iz Pančeva, Beograda i okoline da se pridruže članovima Udruženja na događaju.

“Takođe ovim povodom želimo da još jednom skrenemo pažnju javnosti na pacijente obolele od multiplog mijeloma i da radimo na podizanju kolektivne svesti o ovoj bolesti i potrebama rane dijagnostike, kao i inovativnim terapijama”, rekla je Doder.

Multipli mijelom je maligna bolest koštane srži čije lečenje može biti veoma efikasno, te je  od suštinskog značaja da se obolelima obezbede lekovi novije generacije koji trenutno nisu dostupni u Srbiji.

Udruženje organizuje besplatan prevoz za dobrovoljne davaoce koji nisu stanovnici Pančeva.

Akcija "Ispružite ruku za život" se organizuje u saradnji sa Crvenim krstom Pančeva i Zavodom za transfuziju Vojvodine, a uz podršku velikog broja privrednika iz Pančeva.

“Biće ovo sjajan način da pokažemo koliko smo humani, kao grad, kao ljudi ali i da se nakon akcije dobro zabavimo i naučimo nešto novo na bogatom sadržaju koje planiramo za sve koji budu tu tog dana”, rekla je Doder  i dodala da će nakon akcije biće organizovan program u Galleria caffe u ulici dr. Svetislava Kasapinovića 18.

 
MarketingNajnovije vesti