Društvo

PANČEVO: Akcija prikupljanja ambalažnog otpada - uspela

Izvor: 
Dragan Vujačić Uto, 26/06/2018 - 12:07

U pančevačkim selima organizovana je akcija prikupljanja ambalažnog otpada od pesticida, zarad kvalitetnijeg čuvanja životne sredine. U akciju su bili uključeni poljoprivrednici koji koriste brojne pesticide za zaštitu bilja. Akciju su organizovali Udruženje SECPA, Institut "Tamiš" i lokalna samouprava.

U svim selima pančevačke opštine, sem u Omoljici, odziv je bio vrlo dobar. U Banatskom Brestovcu i Dolovu poljoprivrednici su se najviše odazvali akciji i doneli su više desetina vreća sa ambalažnim otpadom.

-Neophodno je da sve učinimo kako bi zaštitili životnu sredinu. Zato je ova akcija više nego dobra, samo je potrebno na vreme obavestiti ljude, kako bi uspeh bio potpun,-kažu Dejan Ilić i Aleksandar Janković iz Bnatskog Brestovca.

-Potrebno je čuvati životnu sredinu i našu okolinu. Učešćem u akciji mi to činimo već treću godinu zaredom,-vele Jova i Pera Kalenderac iz Starčeva.

Jedino u Omoljici već drugu godinu zaredom u akciji prikupljanja mabalažnog otpada od pesticida nije učestvovao nijedan poljoprivrednik, što je zabrinjavajuće.
MarketingNajnovije vesti