• TALENTOVANA BUDUĆNOST PANČEVA: Anja Šušnjar je talentovana matematičarka i fizičarka. Nagrade govore u prilog tome

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Anja Šušnjar učenica je drugog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu. Prošle godine na kupu Matematičke gimnazije osvojila je iz oblasti matematike bronzanu medalju, a iz oblasti fizike zlatnu. U decembru 2019. na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi održanoj u glavnom gradu Katra Dohi, gde je radeći zadatke iz fizike, hemije i biologije osvojila bronzanu medalju.

     

    Od prvih razreda osnovne škole učestvovala je na takmičenjima iz matematike, a od šestog razreda osnovne škole i na takmičenjima iz fizike. Kako kaže, počela je da se takmiči gledajući svoja dva starija brata Marka i Stefana:

    – Od najmlađih razreda imala sam želju da se takmičim, moja braća su osvajali velike nagrade iz fizike i to me je inspirisalo da se i ja dokažem u tome. Marko je osvojio sedam prvih nagrada na državnom takmičenju iz fizike kao, bronzu na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi i srebro sa Međunarodnog takmičenja iz fizike, a Stefan ima pet prvih nagrada na državnom takmičenju iz fizike. Ja sam sa takmičenjima počela na početku osnovne škole iz oblasti matematike, i u tom uzrastu održavaju se samo opštinska takmičenja. U šestom razredu krenula sam da se takmičim iz fizike i počela da osvajam lepe nagrade, kaže za portal 013info Anja.

     

    Prvih šest razreda Anja je završila u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, nakon toga je sedmi i osmi razred završila u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu. U šestom razredu je počela da se takmiči iz fizike, prvu nagadu na državnom takmičenju osvojila je u šestom i osmom razredu, a bronzu u sedmom razredu. Pored toga, Anja je takođe i polaznik Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ od trećeg razreda osnovne škole. Na Srpskoj fizičkoj olimpijadi za osnovne škole 2019. godine Anja osvaja prvu nagradu.

     

    U 2020. godini Anja je prošla na državna takmičenja iz fizike kao i hemije, takmičenja nisu mogla da se održe zbog epidemioloških mera. Za sve uspehe koje je postigla do sada Anja je nagrađena 2019. i 2017. godine nagradom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine iz oblasti fizike.

     

     

    Anja Šušnjar učenica je drugog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu.  Prošle godine na kupu Matematičke gimnazije osvojila je iz oblasti matematike bronzanu medalju, a iz oblasti fizike zlatnu. U decembru 2019. na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi održanoj u glavnom gradu Katra Dohi, gde je radeći zadatke iz fizike, hemije i biologije osvojila bronzanu medalju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]