• PANČEVO: ATP rentira 20 autobusa iz Obrenovca – 17 miliona dinara dobijeno za “solidarnu” pomoć zaposlenima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradski prevoznik ATP očekuje da zbog primene novog Pravilnika o tehničkom pregledu vozila do kraja novembra u eksploataciji ostane bez 20 autobusa. Trenutno, ATP operativno koristi  60-tak autobusa.

    – Zbog gore navedenog ,JKP „Autotransport Pančevo“ Pančevo je objavio javni poziv za rentiranje vozila a od ponuđača je pristigla samo jedna ponuda-firma Trans-Jug iz Obrenovca. Vozila su marke Ikarbus, registrovana, uključena u eksploataciju i rentirana po tržišnim uslovima. Tokom 2018/2019 se planira iznajmljivanje do 20 vozila, navedeno je u informaciji gradskog prevoznika.

    U ATP-u je i dalje prisutan trend da vozači napuštaju firmu zbog relativno niske zarade.

    – Trenutno je u primeni Zakon o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava tako da povećanje plata nije moguće. Poslovodstvo je, u granicama svojih ovlašćenja, dana 29.05.2018. godine uputilo zahtev posredstvom kabineta Gradonačelnika grada Pančeva i dostavilo molbu za popunu slobodnih i upražnjenih radnih mesta Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Komisiji za pribavljanje saglasnosti kojim je, uz opširno brazloženje istaklo neophodnost prijema 10 izvršilaca sa srednjim obrazovanjem na neodređeno vreme na poslovima vozača ali do današnjeg dana nije dobilo nikakav odgovor, odgovoreno nam je na interesovanje o ovoj temi iz rukovodstva ATP-a.

    Trenutno ATP ima 139 vozača na operativnih 60 autobusa.

    – A ukoliko zakonska regulativa koja ograničava broj zaoslenih u javnom sektoru ostane na snazi a vozači i dalje budu napuštali firmu  može doći do smanjenja kvaliteta pružene usluge u vidu smanjenja broja polazaka na gradskim i međumesnim linijama. Problematika je vrlo kompleksna i najmanje se odnosi na poslovodstvo preduzeća i osnivača i traži angažovanje mnogo šireg spektra učesnika u rešavanju ovih problema, ocenjuju iz vrha ATP-a.

    Nedavnim rebalanskom gradsko budžeta za ATP opredeljeno je 77 miliona dinara. Od te sume 60 miliona dinara namenjeno za redovno poslovanje, a 17 miliona dinara za isplatu solidarne pomoći svim zaposlenima –  navedeno je u odgovoru ATP-a na naše interesovanje.

    Gradski prevoznik ATP očekuje da zbog primene novog Pravilnika o tehničkom pregledu vozila do kraja novembra u eksploataciji ostane bez 20 autobusa. Trenutno, ATP operativno koristi  60-tak autobusa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]