Donacija Foto: promo
Društvo

PANČEVO: Bolnica dobila vrednu donaciju

Izvor: 
013info Pet, 23/07/2021 - 14:13


Humanitarni karavan obojen šarenim balonima nastavlja da obilazi dečja odeljenja najvećih klinika u Srbiji. Posle Kliničkog centra Niš, Višegradske, Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, Tiršove, pomoć je stigla i Opštoj bolnici Pančevo.

Medicinsko osoblje je tokom vrelog talasa imalo problema prilikom smeštaja najmlađih pacijenata sa temperaturom, jer su na odeljenju nedostajali klima uređaji. Kompanija Mozzart je u najkraćem roku reagovala i nabavila neophodne inverter klime, što je samo jedna u nizu donacija ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U prethodnom periodu na istu adresu stigli su manometri, pulsni oksimetar, tehnički uređaji za opremanje soba, kao i nameštaj.

„Drago mi je da postoje društveno odgovorne kompanije kao što je Mozzart, koje shvataju ozbiljnost momenta, odnosno da bolnice zbog birokratskih problema često ne mogu da reaguju dovoljno brzo. Zato su nam donacije ovog tipa veoma značajne i umnogome olakšavaju rad. Trenutno velika sredstva izdvajamo za lečenje pacijenata sa kovid infekcijom, pa dečje odeljenje još nije došlo na red za renoviranje. Do tada, ovakva pomoć nam mnogo znači“, istakao je Slobodan Prodanović, načelnik dečjeg odeljenja Opšte bolnice Pančevo.

 
MarketingNajnovije vesti